BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇözüm ve ekonomiyi baltalamayın!----

Çözüm ve ekonomiyi baltalamayın!

Çözüm ve ekonomiyi baltalamayın!
09 Ekim 2014 - 09:56 www.finansgundem.com

Kobani bahanesiyle Türkiye'de sokakları savaş alanına çevirmeye çalışan kaos lobisine iş dünyası sert tepki gösterdi

Kobani'deki IŞİD saldırısını fırsat bilen 'kaos lobisi' Türkiye'de sokakları karıştırmaya çalışınca iş dünyasından sert tepki geldi. Sokak eylemlerini çözüm sürecini ve ekonomiyi baltalamak amacıyla yapılan bir girişim olarak değerlendiren iş dünyasının STK'ları, bölge ekonomisinin zararının şimdiden milyon liraları bulduğunu aktardı. 

MANİDAR BULUYORUZ 

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, şiddet içeren tepkilerin demokratik haklarla bağdaşmadığını belirterek, "Çözüm süreci öncesi yapılan eylemleri manidar buluyoruz. Kanaat önderleri sağduyulu davranmalıdır" dedi. Güneydoğu Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da şiddet eylemleriyle sürecin 1990'lı yıllardaki Hizbullah ve PKK çatışmasına doğru taşınmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu yolla da çözüm süreci gibi değerli bir atmosferi baltalamaya çalışıyorlar. Yaşananlar adeta bir akıl tutulması." Toplumda itidal çağrısı yapması gerekenlerin eline taşı alıp kaosa liderlik yaptığını aktaran Bedirhanoğlu, "Bu gidişe bir an önce dur demezsek faturasını çok ağır bir şekilde, hepimiz ödeyeceğiz" diye konuştu. 

HDP'YE ELEŞTİRİ 

Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş de HDP ve DBP'yi ağır bir dille eleştirdi. İletmiş, "Şaşkınlıkla izliyoruz. Artık siyasi bir parti olmaktan çıktılar. Çözüm sürecini baltalamak için çalışıyorlar. Bu gemi batarsa hepimiz batarız" şeklinde konuştu. Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Faruk Alparslan ise bölgeye gelen yatırımların Kobani bahanesiyle yağmalandığını söyledi. Alparslan, "Bu eylemlerde en büyük zararı esnafımız çekiyor. Ülke dışındaki güçlerin içimizde huzursuzluk çıkarmasına izin verilmemeli" dedi. 

PUSUDA BEKLEYENLERE FIRSAT VERMEYİN

Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Kobani bahanesiyle yapılanların eylem değil vandallık olduğunu söyledi. Tutaşı, "Mardin'de dükkânlar kapalı, halk tedirgin. Kobani'ye üzülürken halkına zarar vermenin hiçbir mantığı yok. Bunun faturası çok ağır olur. Zararımız şimdiden milyon liraları buldu" dedi. Bölgeye düzenlenen turların iptal edildiğini aktaran Tutaşı, "Zararımız sadece turizm ve esnafla sınırlı değil. OSB'lerimiz bile kapandı" diye konuştu. Diyarbakır TSO Başkanı Ahmet Sayar da "HDP ve DBP halkı galeyana getirmek yerine sükunete davet etmeli" diye konuştu. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu vatandaşların provokatif eylemlere kanmaması gerektiğini söyledi. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da devam eden çözüm sürecine zarar verilmemesi gerektiğini belirtti. Memur-Sen ise "Pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmeyin" dedi. 

ÜLKEYİ YIPRATIYOR

Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Türkiye Kobani'deki drama sessiz kalmayıp yüzlerce kişiye kucak açtı. Ancak durumdan vazife çıkarmak isteyenler var. Bu ülkeyi yıpratacak tutumlar hepimize kaybettirir" şeklinde konuştu. 

KİMSEYE FAYDASI YOK

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, bu eylemlerin kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, "Havzadaki çıkan olaylar ülkemize ve ekonomimize zarar veriyor" dedi. TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ise herkesi sukünete ve sağduyulu olmaya çağırdıklarını ifade etti. (Sabah/Betül Alakent)
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • düşünen adam09 Ekim 2014 11:38

    kobaniden gelen kürtlere kapımızı açtık bedelini "kürt partisi ve onların yandaşları" insanlık dışı eylemleri ile devlete ve halka ödetiyorlar.Ahmet Kayanın dediği gibi "bu ne yaman çelişki böyle"