BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCornelius Vanderbilt İHL'de 5.7 milyar euroluk kredi görüşmelerine katıldı----

Cornelius Vanderbilt İHL'de 5.7 milyar euroluk kredi görüşmelerine katıldı

Cornelius Vanderbilt İHL'de 5.7 milyar euroluk kredi görüşmelerine katıldı
05 Mart 2020 - 13:46 www.finansgundem.com

Kanada merkezli ünlü şirket, İstanbul Havalimanı işletmecisi adına 5.7 milyar euroluk mevcut krediyi yeniden finanse etmek için yatırımcı bankalarla masaya oturdu.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Kanada merkezli Cornelius Vanderbilt Capital Management Ltd.  yatırımcı bankacılarla, Türkiye'nin İstanbul Havalimanı işletmecisi için 5,7 milyar euroluk mevcut krediyi yeniden finanse etmek için görüşmelerde bulunuyor.

Vanderbilt'ten yapılan açıklamada yeni havaalanı, şu anki geliştirme aşamasında yılda 90 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Cornelius Vanderbilt Capital Management'nin Yönetici Ortağı Demetrios Galanis, “Sadece Türkiye'nin büyüdüğünü görebileceğimiz için bu yeniden finansmanın bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz.  Mevcut nakit akışının ve azalan inşaat maliyetlerinin yeniden finansmanı desteklediğinden ve havalimanının işletme şirketi için güvenli yeni borç ve özsermaye için onaylanmasından memnuniyet duyuyoruz ”dedi.

ÇİNLİLER İLE DE GÖRÜŞME YAPILIYOR

Adını ABD tarihinin en zengin isimlerinden olan ve ülkedeki raylı taşımacılığının babası olan Cornelius Vanderbilt'ten alan şirket, kendi sermayesine ve müşterilerinin sermayesine yatırım yapan özel bir fon yönetim firması. 

Geçtiğimiz ay havalimanını yöneten şirket olan İGA, Çinli bankalarla kredi yapılandırılması içğn görüşmelere başlamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)