BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇorlu tren kazasının sanığı tahliye edildi!----

Çorlu tren kazasının sanığı tahliye edildi!

Çorlu tren kazasının sanığı tahliye edildi!
25 Kasım 2022 - 02:45 www.finansgundem.com

Çorlu tren kazasının tutuklu sanığı olan, dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu tahliye edildi.

Çorlu tren kazasının tutuklu bulunan tek sanığı, dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu tahliye oldu.


Çorlu tren kazası davasının görülen 11. duruşmasında mahkeme heyeti, dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında ''bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek'' suçundan tutuklanmak üzere yakalama emri çıkmasını hükmetmişti.


Mümin Karasu bu karardan 5 gün sonra avukatıyla geldiği Çorlu Adliyesi’nde ifadesinin ardından cezaevine gönderilmişti. Mümin Karasu’nun avukatı ise tutukluluk kararına itiraz etti.
Cumhuriyet Savcısı kararın yasaya uygun olduğunu ve itirazın reddini talep etti.


Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, itirazı inceleyen Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise Karasu’nun tutukluluğuna yapılan itirazı kabul etti ve yurtdışı yasağıyla tahliyesine karar verdi.
Tahliye gerekçesinde,

“… sanığın 10/10/2022 tarihinde bizzat adliyeye gelerek teslim olduğu ve tutuklandığı, bu hali ile kendisinin bizzat teslim olması karşısında kaçak durumda bulunmadığı, yine dosyaya tensip incelemesinden sonra ve duruşmada yeni delilin dahil olmadığı, dosyanın suç tarihinin 2018 olduğu, aynı suç isnatları ile birden fazla sanığın tutuksuz olarak yargılandığı, dosyanın bulunduğu aşama ve suç tarihi itibariyle müdahale edilebilecek delil de bulunmadığı ve tutuklamanın bir tedbir olduğu hususları göz önüne alınarak sanık müdafisinin itirazının kabulüne ve sanık Mümin Karasu’nun tahliyesine…”

ifadelerine yer verildi.


Mısra Öz'den tepki geldi
Çorlu tren kazasında yaşamını yitiren henüz 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz, karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.
Anne Öz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"5 yıldır ölüp ölüp dirildiğimiz şu hayatta, tutunduğumuz tek şey adalet oldu. 25 kişinin ölümüne, 5 yıl sonra bir kişiyi zoraki tutukladınız. Bir sonraki celseye kadar bile sürmedi! Adaletiniz batsın! Bu ülkede ölene de kalana da sahip çıkamayan herkesin Allah belasını versin!"

Çorlu tren kazası davasında yeni gelişme

 

Çorlu'daki tren kazasında yaralanan 3 yolcuya rekor tazminat

 

Başbakanlık Çorlu'daki kazanın nedenini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)