BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇöp 150 bin konutu aydınlattı----

Çöp 150 bin konutu aydınlattı

Çöp 150 bin konutu aydınlattı
22 Mayıs 2013 - 16:30 www.finansgundem.com

İstanbul'un günlük 16 bin tonluk çöpü 150 bin konutu aydınlatan elektrik enerjisine dönüştürüldü

İSTAÇ'ın Kemerburgaz ve Şile tesislerinde üretilen 34 megavatlık enerjinin yıllık geliri 100 milyon TL İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTAÇ) atıl olan bir potansiyeli ekonomiye dönüştürerek önemli bir gelişmeye imza attı.Sabah Gazetesi'nden Özge Yavuz'un haberine göre Firma, her gün İstanbul'un 39 ilçesinden bin 200 kamyonun topladığı 16 bin tonluk çöpü, elektrik enerjisine dönüştürdü. Kemerburgaz ve Şile'deki toplam 3.5 milyon metrekarelik arazide yer alan düzenli depolama merkezlerinde çöpün oluşturduğu metan gazı enerjiye çevrilerek, yıllık 34 megavat/saatlik kapasite yaratıldı. Bu sayede 100 milyon liralık gelir elde edildi. Bu enerjiyle İstanbul'un 150 bin konutunun elektrik ihtiyacı karşılanmaya başlandı. İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, 2014'te 225 bin evin elektrik üretiminin çöpten sağlanacağını söyledi.
TERMAL SİSTEME GEÇİLİYOR
Akgül, İSTAÇ'ın 2023 planlarıyla da ilgili bilgi verdi. Halen Avrupa ülkeleri, Japonya ve ABD'de uygulanmakta olan çöplerin termal sistemle bertaraf edilme yönteminin İstanbul'da da hayata geçeceğini belirten Akgül şöyle konuştu: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu yıl termal sistemi ihaleye çıkaracak. 36 ay sonra da enerji üretimi başlayacak. Termal sistem düzenli depolamayla elde edilen enerjiye göre 3 kat fazla enerji üretiyor."
Pakistan'a örnek oldu
Akgül, İSTAÇ'ın katı atık ve çevre uygulamalarının Ortadoğu ve Afrika ülkeleri tarafından yakın takibe alındığını söyledi. Pakistan Lahor'da İSTAÇ benzeri bir şirket kurulmasına öncülük ettiklerini belirten Akgül, ülkenin 6 eyaletinin katı atık yönetim ihalesini de 3 Türk firmasının kazandığı açıkladı. Akgül, "Şimdi sırada Mekke var" dedi.
Katı Atık Kongresi'ne 47 ülkeden katılım
İBB, İSTAÇ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İSKİ ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Uluslarası Katı Atık, Su ve Atıksu Kongresi bugün Haliç Kongre Merkezi'nde başlıyor. Osman Akgül, 3 gün sürecek olan kongreye 47 ülkeden binin üzerinde katılımcı olduğunu söyledi. Akgül, "Etiyopya'dan Hollanda'ya, Çin'den Malezya'ya çok sayıda yetkili geldi" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)