BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemConte: Görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz----

Conte: Görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz

Conte: Görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz
26 Mart 2020 - 04:59 www.finansgundem.com

Parlamentoda korona virüs ile ilgili çalışmaları anlatan İtalya Başbakanı Conte, "Daha önce görülmemiş bir krizle karşı karşıyayız. dost ellerden şüphe duymamıza yol açan görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz" ifadesini kullandı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkede 21 Şubat’ta başlayan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna hitap etti. Conte, krizde gelinen nokta ve hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Başbakan Conte, korona virüs krizini tanımlarken, "Evlerimize giren, bizi kişiler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlamaya zorlayan, dost ellerden şüphe duymamıza yol açan görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz." ifadesini kullandı. 

Conte, yaşadıkları krizin büyüklüğüne dikkati çekerek, "Korona virüsün yayılması benzeri görülmemiş bir krizi tetikledi. Tüm üretim sistemimizde olumsuz etkisi var. Acıların sürekli biçimde yeniden yaşandığı korkunç günler bunlar. Vatandaşlarımızın tabutlarının sıralandığı görüntüleri göreceğimizi düşünemezdik. Yakınlarını kaybeden ailelere dayanışmamı belirtmek istiyorum." diye konuştu. 

Hükümetin hem işçileri hem işletmeleri koruyacak önlemleri aldığını ifade eden Conte, geçen hafta çıkardıkları 25 milyar avroluk destek paketinin 350 milyar euroluk piyasayı hareketlendirme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 

Conte, şu anda yeni düzenleyici müdahale öngören bir paket üstünde çalıştıklarına da işaret ederek, "İlk kararnameyle tahsis edilen 25 milyardan az olmayacak ek ödeneklerle müdahale edeceğiz." dedi. 

Böylesine ciddi bir krize karşı Avrupa’nın cevap vermesi gerektiğini dile getirerek, AB’ye seslenen İtalya Başbakanı, "AB hemen harekete geçmeli, geç kalan cevapların bir faydası olmayacaktır." yorumunu yaptı. 

Conte, İtalya olarak Euro Bölgesi’nde ortak borçlanma enstrümanının oluşturulması için çalıştıklarını da dile getirdi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ALKIŞ

Kovid-19 salgınına karşı ön cephede yer alan bir hastanede çalışan bir hemşireden aldığı mektubu okuyan Conte, sağlık çalışanlarına teşekkür ederken milletvekilleri de desteklerini göstermek için hem yakınlarını kaybedenleri hem de doktorları uzun süre alkışladı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)