BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık5 bin 200 bankacı işsiz kalacak----

5 bin 200 bankacı işsiz kalacak

5 bin 200 bankacı işsiz kalacak
07 Mayıs 2021 - 14:08 www.finansgundem.com

Alman Commerzbank, rekor zarar rakamından sonra azaltılacak personel sayısı için sendika ile anlaştı

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, yapmayı planladığı personel azatlımı için Verdi sendikası ile anlaşmaya vardı.

Varılan anlaşmaya göre Commerzbank, daha önce 12 bin 800 olarak açıkladığı azaltılacak personel sayısını 7 bin 600'e çekmeyi kabul etti. Tasarruf tedbirleri kapsamında 5 bin 200 bankacı işsiz kalacak. Commmerzbank ayrıca, kapatılacak şube sayısını da azalttı. Şube sayısını 200'e indireceğini duyurmuş olan banka bu sayıyı 450 olarak revize etti.

Finansgundem.com’un derlemesine göre Temmuz 2021'den itibaren fesih sözleşmeleri teklif edilecek ve gönüllü programdan yararlanan çalışanlar yıl sonuna kadar bankadan ayrılacak. Commerzbank bu kararı dördüncü çeyrekte 3.3 milyar dolarlık rekor zarar rakamından sonra aldı.

KÜÇÜLÜP MALİ YAPISINI GÜÇLENDİRECEK

Pandemi sürecinde büyük kayıplar yaşayan banka, stratejisini de yeniden şekillendirerek mali yapısını yeniden güçlendirmeyi öngörüyor. Commerzbank AG 615 milyar euro tutarındaki cirosuyla Deutschebank'tan sonra Almanya’nın en büyük ikinci bankası. Merkezi Almanya'nın Frankfurt kentinde. Dünya çapında kurumsal ve özel müşterilere kredi, mevduat, menkul kıymetler, ödeme ve emeklilik ürünleri sunuyor.

Commerzbank’ın çekirdek pazarları Almanya ve Polonya. Ticari müşterileri için 1050 şubeye sahip olan banka, elliden fazla ülkede 51.782 çalışanıyla 16 milyon özel müşteriye ve bir milyondan fazla da kurumsal müşteriye hizmet veriyor.

Likidite, Türk bankalarını koruyacak

Bankalarda kredi limitleri, çek raporları ve borç bilgileri güncellendi

Bankaların açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)