BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCommerzbank’tan sürpriz bilanço----

Commerzbank’tan sürpriz bilanço

Commerzbank’tan sürpriz bilanço
12 Mayıs 2021 - 09:47 www.finansgundem.com

2020 yılını rekor zararla kapatan ve kara geçmek için tasarruf tedbirleri alan ve hızlı küçülen Alman bankası ilk çeyrek bilançosunda sürpriz kar açıkladı

Commerzbank AG, ilk çeyrekte sürpriz kar açıkladı ve yıllık gelir tahminini yükseltti. Güçlü ticaret ve yatırım bankacılığı koşullarından faydalanan şirketin geliri ilk çeyrekte yüzde 35 arttı. Bu, 53 milyon euroluk zarar tahminine kıyasla net karı 133 milyon euroya (161 milyon dolar) getirdi.

CFO Bettina Orlopp, "Yıla çok güçlü sonuçlarla başladık ve ücretleri yeniden yapılandırdıktan sonra pozitif net sonuç elde ettik. Güçlü menkul kıymetler işi bu sonuca önemli katkı sağladı ve bu, negatif faiz oranı ortamından kaynaklanan etkileri büyük ölçüde telafi etmemizi sağladı." dedi.

Commerzbank, yönetimdeki değişiklikler ve stratejik iniş çıkışlar arasında kârlarını arttırmaya çalışırken yeniden yapılanma sürecinin bankanın kasasını da yeniden doldurmasını umuyor. Banka on yıldan uzun bir süre önce gerçekleşen Küresel Finans Krizi sırasında devlet destekli kurtarma kredisi almak zorunda kalmıştı. O tarihten bu yana Alman bankası hiçbir zaman tam olarak toparlanamadı.

Bankanın 2020 yılı son çeyreğindeki 2,70 milyar euroluk net kaybı bir yıl önceki 97 milyon euroluk net kayıpla karşılaştırılıyor. Ancak alman bankası 2020 yılı zarar 2,9 milyar euro. Bilanço rakamları Commerzbank CEO’su Manfed Knof’un radikal yeniden yapılanma planlarını incelemeyi tamamlamasının ve Almanya’nın 2 numaralı bankasının dizginlerini eline geçirmesinin bir ay sonrasında geldi.

Banka 2021 yılında hızlı bir küçülme kararı aldı. Yaklaşık 10 bin kişinin işten atılması planlanıyor.

Ziraat Bankası’nın karı yarı yarıya düştü

Bankaların açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

Fibabanka’da üst düzey transfer

Avrupa bankalarında iyimserlik dalgası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)