BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCommerzbank'tan enflasyon yorumu----

Commerzbank'tan enflasyon yorumu

Commerzbank'tan enflasyon yorumu
16 Nisan 2019 - 12:19 www.finansgundem.com

Commerzbank, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın ABD'de yaptığı sunum ışığında TL'deki gidişatı ve ekonomiyi değerlendirdi

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın 13 Nisan'da Washington'da yaptığı sunumda Banka'nın para politikası duruşunu sıkı tutacağını ve enflasyonun  bu yılın ikinci yarısınodan itibaren yavaş yavaş aşağı geleceğini ifade  ettiğini belirten Commerzbank, "Bizim görüşümüze göre de enflasyonun  yavaşlayabilir, ancak bunun için parasal duruş gerçekten sıkı olarak  devam ettirilmeli" dedi.

Türk ekonomisinin resesyonda olduğu dikkate alındığında para  politikasında sıkı duruşun devam ettirilmesinin büyük bir zorluk olduğuna dikkat çeken Commerzbank, "Zorunlu karşılık oranları düşürüldü ve kredileri artırma çabaları yoluyla parasal şartları gevşetme,  rahatlatma eğilimi var. Yumuşak bir para politikası liraşı zayıflatır  ve lirada zayıflığın etkilerinin enflasyon tahminlerine dahil  edilmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı. 
Baz etkisinin bu yılın ikinci yarısında enflasyonun yavaş yavaş aşağı gelmesinde çok yararlı olacağını kabul ettiklerini belirten Commerzbank, ancak lirada zayıflama eğiliminin devam etmesi halinde  baz etkisinin çok uzun süre devam etmeyeceğini savundu.
Commerzbank, "Liranın son dönemdeki hareket yeri bizim enflasyonun  yakında yeniden hızlanacağı endişelerimizi artırıyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)