BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCommerzbank: Türkiye'nin reform programı lira için kötü olabilir----

Commerzbank: Türkiye'nin reform programı lira için kötü olabilir

Commerzbank: Türkiye'nin reform programı lira için kötü olabilir
11 Nisan 2019 - 13:08 www.finansgundem.com

Commerzbank, reform programının itiraz, ikazlarla beraber geldiğine işaret ederek Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda zayıflayabilceğini savundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019'un ardından değerlendirmede bulunan Commerzbank, reform programının itiraz, ikazlarla beraber geldiğine işaret ederek Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda zayıflayabilceğini savundu.

"ABD Doları/Türk Lirası paritesinde önümüzdeki aylarda yukarı yönlü bir trend izleneceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullanan Commerzbank, Albayrak'ın gıda tedarik zinciri konusunda dün ortaya koyduğu reformun, enflasyon ile başa çıkmakta yetersiz kalabileceğini düşündüklerini belirtti.
Banka bilançolarındaki belirli sorunlu kredilerin özel bir "kötü banka' veya girişim fonuna aktarılması planının "faydalı" olabileceğine işaret eden Commerzbank, ancak bunun piyasa katılımcılarının "bu yükümlülüklerin nasıl oluştuğunu unutacakları ve aniden bankaları sağlıklı olarak görecekleri" anlamına gelmediğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)