BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCommerzbank: Türk lirası ralli yapabilir----

Commerzbank: Türk lirası ralli yapabilir

Commerzbank: Türk lirası ralli yapabilir
25 Haziran 2019 - 11:25 www.finansgundem.com

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Türk piyasasında beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı, Ghose Türk Lirası'nın değer kazanacağını öngördü

Bloomberg HT'de Yatırım Kulübü programına konuk olan Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Türk Lirası'nda ralli beklediğini söyledi.

ABD'nin S400 meselesi nedeniyle Türkiye'ye yaptırım ihtimali olduğunu ancak çok büyük belirsizlik kaynağı olan İstanbul seçimlerinin geride kaldığını belirten Ghose "Seçim sonucu da piyasa için olumlu oldu, Türkiye'nin risk primini de olumlu etkiledi.

Öte yandan Fed'in daha güvercinleştiğini görüyoruz, faiz indirimi baskısı var. Bu faktörler olumlu, bu nedenle Türk Lirası'nda bir ralli bekliyorum" yorumunu yaptı.

TCMB'DEN FAİZ İNDİRİM BEKLENTİSİ

Türkiye'nin Rusya'dan S400 hava savunma sistemi almasıyla ABD'den bazı yaptırımlar gelebileceğini belirten Ghose "Piyasalar şu an bu haberleri sindirmeye çalışıyor. Ana senaryo olarak ABD'den ek tarife gibi büyük bir yaptırım beklemiyorum, etkiyi bir şekilde minimumda tutmaya çalışacaklardır. " diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faizleri indireceğini belirten Ghose "Toplamda 200 - 250 baz puan civarında faiz indirimi bekliyorum. Enflasyonda daha fazla düşüş için Merkez Bankası çok fazla indirim yapmayacaktır. Çok fazla Faiz indirimi yapmazsa enflasyon daha fazla düşecektir, tekrar yüzde 15 - 20'lere çıkmayacaktır " dedi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)