BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCommerzbank CEO'su Zielke hedeflerini ikinci kez düşürdü----

Commerzbank CEO'su Zielke hedeflerini ikinci kez düşürdü

Commerzbank CEO'su Zielke hedeflerini ikinci kez düşürdü
07 Kasım 2019 - 12:15 www.finansgundem.com

Commerzbank CEO'SU Martin Zielke birkaç hafta içinde bankanın hedeflerini ikinci kez düşürdü

Commerzbank yıllık kâr görünümünü düşürdü. Bankanın İcra Kurulu Başkanı Martin Zielke düşük faiz oranları ve artan rekabetten dolayı, birkaç hafta içinde bankanın hedeflerini ikinci kez düşürdü.

Banka bu yılki konsolide net gelirinin az bir artış hedefine rağmen, düşük faiz oranları ve bu çeyrekteki yüksek vergilerden dolayı 2018 yılından daha düşük olacağını açıkladı. Bankanın bu yıl Eylül ayının sonunda gelir artışı hedefini düşürmesi daha kötümser bir görünüm oluşmasına sebep oldu.

Zielke bankanın daha önceki hedeflerini başarılı bir şekilde yerine getirdiği dönemden sonra yeni ve uzun vadeli finansal hedeflerinin yanı sıra yeni bir maliyet düşürme hedefini olduğunu açıkladı.

Commerzbank, iç pazardaki zorlu rekabet ve Avrupa Merkez Bankası tarafından belirlenen olumsuz Faiz oranları nedeniyle kâr erozyonuna uğradığını ve şartların daha da kötüleştiğini açıkladı.

Commerzbank açıklamasında, belirsiz makroekonomik çevreye adaptasyon ve küresel ticaret gerilimlerinin bu durumun sebebi olduğunu belirtti.

Banka açıklamasında ayrıca “Avrupa Merkez Bankası tarafından Eylül ayında açıklanan para politikasındaki gevşemenin sonucu olarak marjlar üzerindeki baskı artacak ve bu durumun kazançlar üzerinde de olumsuz etki oluşturacak” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)