BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatÇok sayıda ülke durdurmuştu! Aşıya vize çıktı----

Çok sayıda ülke durdurmuştu! Aşıya vize çıktı

Çok sayıda ülke durdurmuştu! Aşıya vize çıktı
19 Mart 2021 - 09:22 www.finansgundem.com

Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA), AstraZeneca aşısının "güvenli ve etkili" olduğunu belirterek, aşının kan pıhtılaşması riski taşımadığını aktardı.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesi ile 20'den fazla ülkede tedbir amaçlı kullanımı askıya alınmıştı. Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından yapılan açıklamada aşının “güvenli ve etkili” olduğu duyuruldu.

AstraZeneca aşısının faydalarının risklerden daha ağır bastığını aktaran EMA, aşılamadan sonra meydana gelen “az sayıdaki pıhtılaşma bozukluğu vakası” ile aşı arasındaki potansiyel bir bağlantının da göz ardı edilmeyeceğini ifade etti. EMA, hükümetlere ürün bilgilerini güncelleyerek, olası etkiler konusunda “farkındalık oluşturmaları” tavsiyesinde bulundu.

NADİR BİR PIHTILAŞMA BOZUKLUĞU ARAŞTIRILIYOR

EMA Başkanı Emer Cooke yaptığı açıklamada, aşının “genel bir kan pıhtılaşması riski taşımadığını ancak yine de nadir bir pıhtılaşma bozukluğunun araştırıldığını” belirtti. Cooke, “Bu olası nadir koşullara dikkat çekmek, sağlık uzmanlarına ve aşılanmış kişilere bilgi sağlamak, olası yan etkileri tespit etmeye ve hafifletmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Cooke, “Ayrıca bu nadir vakalar hakkında daha fazla bilgi edinmek için ek araştırmalar başlatıyoruz ve hedefli, gözlemsel araştırmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

DSÖ, AŞININ KULLANILMASINI TAVSİYE ETMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), EMA’nın duyurusu öncesinde ülkelere aşıyı kullanmaya devam etme çağrısında bulunmuştu. DSÖ'nün Avrupa Direktörü Hans Kluge, “Şu ana kadar olan vakaların aşıdan mı yoksa diğer tesadüfi faktörlerden mi kaynaklandığını bilmiyoruz. Ancak bu noktada, AstraZeneca aşısının faydaları risklerinden çok daha ağır basıyor ve hayat kurtarmak için kullanımı devam etmelidir” demişti.

“ASTRAZENECA AŞISI GÜVENLİ”

İngiltere’nin İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından yapılan açıklamada, “kapsamlı ve dikkatli” bir incelemeden sonra AstraZeneca'nın geliştirdiği Covid-19 aşısının kan pıhtılaşmasına neden olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığı belirtildi.

MHRA Genel Müdürü Dr. June Raine ise yaptığı açıklamada, aşının yan etkileri üzerinde inceleme yapıldığını ifade ederek, aşının güvenli olduğunu ve insanların aşılama için çağırıldıklarında randevularına gitmeleri gerektiğini belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise yaptığı açıklamada, aşının yaygınlaşmasını durdurmak için “hiçbir neden olmadığını” ifade etmişti.

9 ÜLKE YENİDEN AŞILAMAYA BAŞLIYOR

Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA), kanda pıhtılaşmaya yol açtığı şüphesi ile bazı ülkelerinde kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının “güvenli ve etkili” olduğunu açıklamasının ardından Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Bulgaristan, Letonya ve Litvanya AstraZeneca aşısını yeniden kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

İngiltere İlaç Düzenleme Kurulu'ndan AstraZeneca açıklaması

 

AstraZeneca aşısını neden durdurdular

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)