BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇok önemli bir bürokrat görevden alındı----

Çok önemli bir bürokrat görevden alındı

Çok önemli bir bürokrat görevden alındı
21 Şubat 2015 - 12:35 www.finansgundem.com

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal bugün sabah saatlerinde görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal bugün sabah saatlerinde görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı. Birdal, 8 yıldır DHMİ Genel Müdürlük görevini sürdürüyordu.

Genel Müdür Orhan Birdal görevden alınması ile ilgili " Benim de sabah haberim oldu. Şu an hiçbir şey bilmiyorum" dedi.Birdal 2007’de 3’lü kararname ile DHMİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı.

52 HAVALİMANI BÜNYESİNDE
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı olan DHMİ bünyesinde,  aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın da aralarında bulunduğu  52 havalimanı bulunuyor.

1930'lardan bu yana değişik isimler altında faaliyet gösteren DHMİ, Türkiye Havalimanlarının işletilmesi ile Türkiye Hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolünü sağlıyor.

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ OLARAK BAŞLADI
Görevden alındığı açıklanan Orhan Birdal (57) ilk olarak 1976’da Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nda memur olarak başladı. 1982’de DHMİ bünyesinde Atatürk Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrolörü olarak göreve başladı. Birdal, AHL’nin yanı sıra Erzincan, Nevşehir, Trabzon ve İzmir’de aynı görevi üstlendi. 2003’e gelindiğinde ise Birdal DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)