BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarCoinbase'e ikinci şok! 6 bin hesaptan kripto para çalındı----

Coinbase'e ikinci şok! 6 bin hesaptan kripto para çalındı

Coinbase'e ikinci şok! 6 bin hesaptan kripto para çalındı
04 Ekim 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Kripto para borsası Coinbase, siber saldırganların geçtiğimiz aylarda koordine bir saldırıyla çok faktörlü kimlik doğrulamayı atlatmalarının ardından ikinci kez güvenlik ihlali yaşadı.

Saldırganlar, Bleeping Computer haberine göre 6 bin hesaptan kripto para çaldı. Çalınan miktarın değeri ise açıklanmadı. Coinbase, geçtiğimiz günlerde müşterileri hırsızlığın mart ile mayıs ayları arasında yaşandığı konusunda bilgilendirdi.

Siber saldırganların hesaplara erişim sağlamak için kullanıcıların e-posta adresi, şifre ve telefon numaralarını bilmeleri gerekiyor. Siber saldırganların bu bilgileri nasıl elde ettikleri tam olarak bilinmese de, borsa kullanıcıları oltalama saldırılarıyla sık sık karşılaşıyor. Diğer yandan Coinbase, hesap kurtarma sürecinde siber saldırganların suistimal etmiş olabileceği bir zafiyet tespit etti:

“Bu vakada üçüncü taraflar, iki faktörlü doğrulama için SMS kullanan müşteriler için Coinbase'in SMS Hesap Kurtarma sürecindeki bir hatadan faydalandı ve SMS'i kendilerine göndererek hesaplara erişim sağladı.”

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birini işleten Coinbase, kötü müşteri hizmetleri nedeniyle sert eleştirilerin hedefi oldu. Hesapları ele geçirilen ve paraları çalınan müşteriler, iddiaya göre destek ekibine ulaşamadı ve şirket binlerce şikayet aldı. which operates one of the largest crypto exchanges in the world, has received scathing criticism for its poor customer service.

Coinbase, ağustos ayında hesaplarının ele geçirildiğini düşünen müşteriler için yeni bir destek hattı duyurmuştu.

Düzenlemeler kripto paraları nasıl etkiler?

 

İran'da kripto madencilik yeniden başlıyor

 

Powell: Kripto paralar yasaklanmamalı, ama...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)