BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocuklara cinsel saldırılarla ilgili komisyon oluşturuldu----

Çocuklara cinsel saldırılarla ilgili komisyon oluşturuldu

Çocuklara cinsel saldırılarla ilgili komisyon oluşturuldu
19 Şubat 2018 - 20:13 www.finansgundem.com

Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, çocuklara cinsel saldırı ile ilgili komisyon kurulması kararı aldındığını açıkladı

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı 5 saat sürdü.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunuyor. Bozdağ, çocuklara cinsel saldırılar ile ilgili 'Hükümetimiz bünyesinde bir komisyon oluşturuldu." dedi.

Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları:

Çocuklarımızın her biri bize emanettir. Her Türlü suça ve ahlaksızlığa karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Çocuklarıma dönük cinsel istismar suçu başta olmakla birlikte bunu tamamıyla ortadan kaldırmak sadece hükümetin çalışmasıyla yapılacak bir şey değil. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle mücadele etmeliyiz. 

Bu konuda duyarlılığı birlikte artırmalıyız. Sadece cezalar ile bu meseeyi halledemeyeceğimizi hepimizin bilmesi gerek. Tabi en ağır cezalar verilecektir. Bu işin bir boyutu yani çocujlarımızızn istismar edildikten sonra bir caydırıcı boyuru var. Burada sorumluluk 80 milyon insanın tamamına aittir. Birlikte mücadele etmeliyiz.

Zeytin Dalı harekatı başladığı gün nasıl bir hedefle başladıyla aynı hedef doğrulştusunda başarılı şekilde devam etmektedir. 1651 terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye Resmi Haber Ajansı Syriye rejimine dair bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair haber geçtiysede bu resmi kaynaklar tarafından doğrulanmamıştır.

Rejimin Afrin'e asker göndermesi felakete yol açar. Putin ile yapılan görüşme) Rusya ile Türkiye'nin harekat başlamadan önce Afrin'e bakışı neyse şu an da o dur. 16 Mart'ta üçlü dışişleri bakanları toplantısı yapılacaktır.

MENBİÇ KONUSU

Tillerson Türkiye'de idi. Detaylı görüşmeler yapıldı. Münbiç, Fırat'ın doğusu başta olmak üzere bütün konular masada müzakere edildi. FETÖ ve adli konular ele alındı ve şöyle bir karar çıktı. 3 ayrı mekanizma oluşturulacak biri Suriye'yi biri adli konuları bit mekanizma ise Irak'ı konuşacak. Sıorunlar tek tek ele alınacak. Bunların ilk toplantısı 14 Mart'ta Washington'da olacak.

Türkiye'de bir üçlü zirve yapılması söz konusu. Bütün bu gelişmeler konuşulacak. İran ve Rusya'nın bazı konulara bakış farklılığı olsa dahi iş birliğini sürdürüyor.

Türkiye'nin kararlılığı nettir. Bölge terör örgütünden arındırılıncaya kadar, sınır boylarında yaşayan vatandaşlarımzı ve ülkemiz tehdit altından kurtarılana kadar harekat devam edecektir.

''PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

PKK bir terör örgütüdür. Hem ABD hem de NATO bakımından böyledir. Terör örgütleri isim değiştirerek terör örgütü vasfından kurtulamaz. PKK terör örgütü yaptığı eylemlerle terör örgütü olduğunu dünyaya göstermiştir. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesini yurt içi ve yurt dışındaki terörle mücadele oluşturuyor. Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler Bakanlar Kurulu masasında olacak. Seçim ittifakının da Kurul'da görüşülmesi öngörülüyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki açıklamasında Tabipler Birliği ve Barolar Birliği isimlerinin başında bulunan "Türk" ibaresine ilişkin, "Onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararı, onun oradan süratle çıkartılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Bu konuda karar Bakanlar Kurulu'na aittir, Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar" ifadelerini kullanmıştı.

(AK Parti-MHP ittifak)

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin oluşturduğu 3 kişilik heyet ile AK Parti heyeti bir araya geldi. Uyum düzenlemeleri ve seçim güvenliği ile ilgili bazı konuları ele aldılar. 26 madde üzerinde mutabakat sağlandı, hayırlı olsun. Bunların içinde neler olduğunu ben bugün açıklamayacağım. Bunu çarşamba günü açıklayacaklar. Oy pusulası nasıl olacak, milletvekili dağılımı hangi hususlarda olacak bunların cevabı yasal düzenlemelerle verilecektir. Seçim barajına ilişkin bir değişiklik yok. 

(Saadet Partisi ile görüşme söz konusu mu?)

İttifakta bir sınırlama yok. Partiler aralarında mutabakata varmak kaydıyla ittifak yapabilirler. Bu yasa ittifakların önünü açıyor. Kimin kiminle yapacağının kararını vermiyor. Şuanda MHP -AK Parti ittifakı kesin. Sadet Partisi ile Cumhurbaşkanımız bir görüşme yaptı bunun yansımaları nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.

(Türk ibaresi) STK ve ye meslek kuruluşunun adının önünde olması o kuruluşa onur kazandırır.  Siz isminizde Türk ibaresini taşıyacaksınınz hem de Türkiye'ye düşmanlık yapanların değirmenine söz su taşıyacaksınız.

Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)