BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocuklar da aşı olabilecek----

Çocuklar da aşı olabilecek

Çocuklar da aşı olabilecek
02 Şubat 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

Korona virüsü salgınına karşı mRNA teknolojisi kullanılarak aşı geliştiren Pfizer ve BioNTech'ten dikkat çeken bir hamle geldi. Açıklamada, BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'in açıklamaları gündem oldu.

Dünya çapında 5.6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren Pfizer ve BioNTech, ABD’de aşının 6 aylık ve 4 yaşındakilere yapılması için resmi başvuru sürecini başlattığını duyurdu.

Acil kullanım onayı almak isteyen şirket, “5 yaşın altındaki ve 6 aylıktan daha büyük çocuklara acil kullanım onayı verilmesinin toplum sağlığı için faydalı olacağını düşünüyoruz ve bu sebeple başvurumuzu ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne yaptık” açıklamasını yaptı.

Onay verilmesi durumunda Pfizer/BioNTech’in aşısı, 5 yaşın altındakilere yapılacak ilk corona virüsü aşısı olarak kayıtlara geçecek.

“GÜVENLİĞİ KANITLANDI”

BioNTech’i Almanya’nın Mainz kentinde eşi Özlem Türeci ile birlikte kuran ve şirketin CEO’su olarak görev alan Uğur Şahin de konuyla ilgili açıklama yaptı. Şahin, geliştirdikleri corona virüsü aşısının hali hazırda güvenliğini ve etkisini kanıtladığını belirtirken, bunun da birçok klinik test ve gerçek yaşam verileriyle desteklendiğini altını çizdi.

Şahin, “Eğer onay verilirse, 6 aylıktan 4 yaşına kadar ebeveynlere çocuklarını Kovid-19’dan ve bu hastalığın potansiyel etkilerinden korumaya yardımcı olacağımız için çok heyecanlıyız” dedi.

Öte yandan Pfizer’ın yayınladığı yazılı açıklamada çocuklara yönelik corona virüsü aşı araştırmasının başında 6 aylıktan 12 yaşın altındaki 4500 çocuğun gönüllü olduğu belirtildi. ABD, Finlandiya, Polonya ve İspanya’da testlerin gerçekleştiği kayıtlara geçti. Fakat diğer fazlarda katılımcı sayısının 8300 çocuğa çıktığı da belirtildi.

Uğur Şahin'den yeni aşı müjdesi

 

Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili dikkat çekici sonuç: Dört ay sürüyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.02 Şubat 2022 13:12

    BIONTECH IN AYLIK AŞI İHRACI BİZİM TOPLAM İHRACAT RAKAMLARIMIZI MUTLAKA GEÇMIŞTİR BİZDE AŞI ÜRETTİK AMA GIDIM GIDIM MİNNACIK ÖLCEKTE ÜRETIĞİMİZ İÇİN SAĞLIK OCARINDA UYGULANMIYOR BEDAVA DÜNYAYA DAGITACAĞIZ DENIRSE ÜRETENLERDE DAHA FAZLA ÜRETİM ŞEVKİ KALMAZ/KALMADI KENDİMIZE YETECEK KADAR DAHİ ÜRETİLEMEDİ

  • NeKoyin02 Şubat 2022 08:58

    Hiç bir işe yaramayan aşınızı kendiniz olun