BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇocuk işçilere yeni düzenleme----

Çocuk işçilere yeni düzenleme

Çocuk işçilere yeni düzenleme
19 Haziran 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

Yapılan yeni bir düzenleme ile 14 yaşından küçüklere yasal çerçevede çalışma yolu açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni bir düzenleme yaptıklarını ve on dört yaşından küçük çocukların sadece sanatsal, kültürel ve reklam faaliyetlerinde çalıştırılabileceğini belirterek, “Günde en fazla 5 saat çalıştırılabilecek” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Meclis Genel Kurulu’nda dün milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
TÜİK'in nisan ayında yayınladığı istatistiklere göre ülkede 6-17 yaş grubunda 893 bin çalışan çocuk olduğunu ifade eden Çalışma Bakanı şöyle dedi:
“2006'da bu sayı 890 bindi. Yıllar itibarıyla bakıldığında 17 yaş ve altı çocukların toplam çocuk sayısı içindeki istihdam oranı düşmektedir. Bu oran 1994'te 15,2; 1999'da 10,3; 2012'de de 5,9 olarak gerçekleşmiştir. Çocukların bedenî, zihnî, sosyal ve ahlaki gelişimlerini engelleyecek, eğitimlerini aksatacak her türlü faaliyetlerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu yüzden, sağlıklı nesillerin yetişmesini, bilgi çağının gerekleriyle donatılmalarını ve geleceğe emin adımlarla yürümelerini sağlamak adına hükûmet olarak azami gayret gösteriyoruz. Bakanlık olarak, çocuk işçiliğiyle mücadelede pek çok projeyi hayata geçirdik.”
YENİ DÜZENLEME YOLDA
İş Kanunu'na göre, on beş yaşını doldurmayan çocukların çalışmasının yasak olduğuna işaret eden Çalışma Bakanı, “Ancak, on dört yaşını dolduran çocuklar zorunlu eğitimi tamamlama şartıyla hafif işlerde çalışabilmektedir” dedi.
Yeni bir düzenleme yaptıklarına dikkat çeken Çalışma Bakanı, “Bu düzenlemeyi Başbakanlık'a gönderdik. Buna göre, on dört yaşından küçük çocuklar sadece sanatsal, kültürel ve reklam faaliyetlerinde çalıştırılabilecek, onun şartlarını da belirlemiş bulunmaktayız. Bu şartlar, günde en fazla beş saat çalıştırılabilecek, yazılı sözleşme yapma zorunluluğu getiriyoruz. Ayrıca, her iş için de çalışma izni alma şartı getiriyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)