BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocuk hükümlü ‘açık görüş’ecek----

Çocuk hükümlü ‘açık görüş’ecek

Çocuk hükümlü ‘açık görüş’ecek
15 Eylül 2021 - 07:17 www.finansgundem.com

Hükümlü ve tutukluların ziyaret ve ödül yönetmeliklerinde, İnsan Hakları Eylem Planı’ndaki hedefler doğrultusunda önemli değişlikler yapıldı.

Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişiklikleri ile yapılan düzenlemeler özetle şöyle:

- Yanında çocuğu bulunan kadın hükümlünün talebi halinde eş, altsoy ve üstsoyları ile yapacakları kapalı ziyaret açık görüş şeklinde gerçekleştirilecek. Bu amaçla müstakil odalar oluşturulacak.

- Çocuk eğitimevinde kalanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının gençlik kampı veya gençlik merkezlerinden yararlanabilecekler. Çocuk hükümlüye ödül olarak, özel bir bölümde ve personelin yakın nezareti olmadan aile ziyareti sağlanacak.

- Çocuk hükümlülerin aileleri, kurum bünyesinde gerçekleştirilen tören veya anma günü ya da doğum günlerine katılabilecek. Yanında kalacağı bir yakını olmayan çocuk özel izinlerini, bulunduğu il sınırları içinde gündüz kullanabilecek.

- Çocuk eğitimevinde kalanlar hafta sonu 1 gün, idarenin uygun gördüğü süre kadar, kurum dışına çıkabilecek. Kütüphaneden yararlanmak suretiyle kendi kişisel gelişimi için çaba gösteren çocuk hükümlü ve tutuklular ödüllendirilecek.

GÖRÜŞ SÜRESİ UZATILDI

- Hükümlülerin görüş sürelerinin üst sınırı 1 saatten 1.5 saate çıkarıldı. Çocuk hükümlülerin ziyaret süreleri ise en az 1, en fazla 3 saat olarak belirlendi. Hükümlülere, örgün öğretim kurumlarında öğrenim gören çocukları ile hafta sonu ziyaret yolu açıldı. 

HIRİSTİYAN-MUSEVİ HÜKÜMLÜYE İYİ HABER

- Yabancı hükümlülere, milli bayramlar ve mensubu bulundukları dinin bayramları ile özel günlerde, açık görüş ve görüntülü görüşme gibi ek imkanlar sağlandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)