BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCoca-Cola, Rusya pazarından ayrılacak mı?----

Coca-Cola, Rusya pazarından ayrılacak mı?

Coca-Cola, Rusya pazarından ayrılacak mı?
06 Mayıs 2022 - 08:33 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle dünyanın en büyük şirketleri bir bir Rusya’yı terk ederken Coca-Cola’nın faaliyetlerine devam etmesi büyük tepki topluyor.


Dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi Amerikan Coca-Cola şirketinin CEO’su James Quincy, şirketin Rusya pazarından ayrılabileceği sinyali verdi.

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi tarafından düzenlenen CEO Konseyi Zirvesi etkinliğinde konuşan Quincy, Ukrayna’daki askeri operasyonun uzaması durumunda Coca-Cola’nın Rusya’daki işinin tamamen sona erme noktasına gelebileceğini söylerken, şirketin Ukrayna’daki gerilimi titizlikle takip ettiğini ifade etti.

Coca-Cola, mart ayında Rusya pazarına yönelik içecekleri için malzeme tedarikinin askıya alındığını duyurmuştu. Ancak faaliyetlerine devam etmişti.

Quincy, Rusya’daki satışları durdurmadığı için eleştirilen Coca-Cola’nın diğer dev şirketlerle birlikte devlet yetkilileri üzerinde baskı oluşturabileceğinden şüphe ettiğini söylemişti.

Daha önce Coca-Cola, Rusya’daki faaliyetlerinin askıya alınmasının 2022 yılı gelir ve işletme karının yüzde 1 ila 2’sine mal olacağını hesaplamıştı.

Şirketin 2021 yılında Rusya’daki satışlarını yüzde 18,3 artırarak 373,3 milyon kutuya çıkardı açıklanmıştı.

Coca-Cola HBC Russia’nın Moskova ve Moskova Bölgesi, St. Petersburg, Samara, Ekaterinburg, Rostov Bölgesi, Novosibirsk, Krasnoyarsk ve Vladivostok’ta alkolsüz içecek ve meyve suları üretimi için 10 fabrikaya sahip olduğu biliniyor.

Musk: Coca Cola'yı satın alıp içine kokain koyacağım

Coca Cola’nın içeriği değişiyor

Ronaldo'nun tepkisinin Coca Cola'ya maliyeti 4 milyar dolar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)