BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCoca Cola fabrikalarını kapatıyor----

Coca Cola fabrikalarını kapatıyor

Coca Cola fabrikalarını kapatıyor
23 Ocak 2014 - 06:59 www.finansgundem.com

Coca Cola, ispanya'daki 11 fabrikasından dördünü kapatacağını ve 750 işçisini çıkaracağını duyurdu

Ekonomik krizle mücadele eden ve işsizliğin yüzde 26'larda olduğu İspanya'da, meşrubat devi Coca Cola'nın, bu ülkedeki 11 fabrikasından dördünü kapatacağı açıklandı. İspanya'da 'ERE' adı verilen ve zarar etmeye başlayan firmaların yasal olarak işçi çıkarmasına hak tanıyan yasayı kullanarak sendikalara bir teklif sunan Coca Cola Iberian Partners'in, Asturias, Palma de Mallorca, Alicante ve Madrid'deki fabrikalarını kapatmayı öngören bir plan açıkladığı belirtildi.

İŞTEN ÇIKARMA VE NAKİLLER OLACAK

Sendika yönetiminden İspanyol basınına sızdırılan bilgilerde, Coca Cola'nın planının 1250 işçiyi etkileyeceği belirtildi. Buna göre kapatılan fabrikalardan 750 işçinin çıkarılması ve 500 kadar işçinin de İspanya'daki diğer fabrikalara nakli öngörülüyor.

SENDİKALAR KABUL ETMİYOR

Mevcut durumda İspanya'daki 11 fabrikasında 4 bin 270 işçi çalıştıran Coca Cola'nın, ERE ilan etmesi halinde çalışanlarının yaklaşık yüzde 30'unun etkileneceğini savunan sendikalar, ERE'yi kabul etmeyeceklerini bildirdi. Hemen iş durdurma eylemi çağrısında bulunan sendikalar, gelecek Salı günü başlaması öngörülen müzakerelerin "çok sert geçeceği" uyarısını şimdiden yaptı. Yedi şirketin birleşiminden oluşan Coca Cola İberian Partners'tan yapılan açıklamada ise "Etkinlik ile rekabeti artırmak ve şirketin geleceğini tehlikeye atmamak için hedefin yeniden yapılanma olduğu" ifade edildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)