BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemClinton davasındaki özel savcı Trump'ı savunacak----

Clinton davasındaki özel savcı Trump'ı savunacak

Clinton davasındaki özel savcı Trump'ı savunacak
18 Ocak 2020 - 05:55 www.finansgundem.com

ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton'ın azlinde özel savcı olarak görev yapan Ken Starr, Senato'daki azil yargılamasında Trump'ın avukatlığını üstlenecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın Senato'daki yargılama sürecinde savunmasını üstlenecek ekiple ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Trump'ı savunacak ekibe eski Başkan Bill Clinton'ın azil soruşturmasının özel savcısı Ken Starr ve Harvard Üniversitesi’nde hukuk profesörü Alan Dershowitz de dahil oldu.

Dershowitz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savunma ekibinde oynayacağı rolü doğrulayarak, “Senato’daki yargılama sırasında azil ve görevden almaya karşı anayasal argümanlar hakkında sözlü sunumlarda bulunacağını” belirtti.

Eski bir başsavcı ve federal temyiz mahkemesi yargıcı olan Starr’ın Clinton’ın eski Beyaz Saray stajyeri Monice Lewinsky’yle ilişkisine dair yürüttüğü soruşturma, Clinton hakkındaki azil davasının dayanağını oluşturmuştu.

Savunma ekibine katılan yeni isimlerin, Başkan Trump’a, hem anayasa hukuku ve hem de azil süreci politikaları konusunda ilave deneyim kazandıracağı yorumları yapılıyor.

Trump’ın savunma ekibi konusunda bilgi sahibi bir kaynak Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ekibe Beyaz Saray Hukuk Danışmanı Pat Cipollone ve Trump’ın kişisel avukatı Jay Sekulow’un başkanlık edeceğini söyledi. İsmi açıklanmayan kaynak, Trump’ın danışmanı Pam Bondi ve eski bağımsız avukat Robert Ray’in de ekipte olacağı bilgisini verdi.

Senato’daki yargılama süreci kapsamında ilk oturumun Salı günü Türkiye saati ile 21.00’de başlaması öngörülüyor. Yargılamaya başkanlık edecek olan ABD Anayasa Mahkemesi Başyargıcı John Roberts ve senatörler dün yemin etmişti.

Savcı olarak görevlendirilen Temsilciler Meclisi’nin yedi üyesi de Trump hakkındaki azil gerekçelerini Senato’ya resmen sunmuştu. Böylece Başkan Trump hakkındaki azil süreci Temsilciler Meclisi’nden resmen Senato’ya taşınmış oldu. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)