BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporCizre'de çatışma çıktı!----

Cizre'de çatışma çıktı!

Cizre'de çatışma çıktı!
27 Haziran 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

PKK'nın kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine düzenlenen operasyonda bir komiser yaralandı

Cizre'de terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine düzenlenen operasyonda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir komiser yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Cizre Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı Nur Mahallesi'nde terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında bazı gruplar, izinsiz gösteri yaparak polise taş, molotofkokteyli ve patlayıcı attı. Polis göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.
BİR KOMİSER YARALANDI
Operasyon sırasında göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu komiser yardımcısı Hakkı Başkaya yaralandı. Yaralı polis Cizre Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından askeri helikopterle Diyarbakır Eşref Bitlis Helikopter Pisti'ne getirildi. Buradan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından alınan H.B ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Acil serviste tedavisi süren Başkaya’nın vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
CİZRE’DE YİNE OLAYLI GECE
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün gece İdil yolunu barikatlarla kapatmak isteyen göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.
Cizre’de dün saat 21.00 sıralarında İdil yolunu barikatlarla trafiğe kapatan bir grup göstericiye, polis müdahale etti. Polise molotof kokteyli, ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldıran bir grup gösterici ile polis arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylar sırasında silah sesleri duyulurken, göstericiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.
PKK: GENÇLER YAPMIŞ OLABİLİR
Cizre’nin Nuh Mahallesi’nde geçen pazar akşamı PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) oluşturduğu sözde 'Öz Savunma Gücü' üyesi olduklarını söyleyen yüzleri poşu ile kapalı yaklaşık 100 kişinin, 'PKK asayiş' adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapmasının ardından polis ilçede güvenlik önlemlerini artırdı.
PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan Nuçe TV’ye açıklama yapan örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali, Cizre’de pazar günkü olayı 'gençlerin inisiyatif kullanarak yapmış olabileceğini' söyledi.
Bu yönde örgütün bir talimatı olmadığını ileri süren Zeki Şangali, "Cizre’deki KCK asayiş ile ilgili alakamız ya da bir talimatımızla yapılan bir şey değil. PKK’nın her hangi bir barikat ve kimlik kontrolü noktası yoktur. Gençler kendi aralarında bir inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler, bunu da araştırıyoruz. O kadar abartmaya da gerek yok" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)