BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCizre'de 1 özel harekat polisi şehit oldu----

Cizre'de 1 özel harekat polisi şehit oldu

Cizre'de 1 özel harekat polisi şehit oldu
19 Ocak 2016 - 20:09 www.finansgundem.com

Şırnak Cizre'de Bayburtlu Özel Harekat Polisi Ömür Erbay şehit oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren hendek ve barikat operasyonunda çıkan çatışmada Bayburtlu Özel Harekat Polisi Ömür Erbay şehit oldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de çatışmalar şiddetlenirken saldırı ve patlamalarda 4 polis, 3 asker ve 1 korucu yaralandı.

Cizre Cudi Mahallesi'nde devam eden operasyonda çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu. İlçede operasyonlar sürerken güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yer yer çatışmalar devam ediyor.

SUR'DA 8 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALI
Diyarbakır Sur'da süren operasyonda ise Fatihpaşa ile Savaş mahalleleri arasındaki dar sokaklarında şiddetli çatışmalar yaşandı. Polis özel harekat timlerinin yaya olarak operasyona başladığı bölgede çıkan çatışmalarda 4 polis, 3 asker ve 1 korucu yaralandı. Yaralılardan 1'i ağır 3 polisin keskin nişancı silahı kanasla vurulduğu belirtildi. Keskin nişancı örgüt üyelerinin tespit edildiği yerler zırhlı araçlarla bomba atarlarla vuruldu. 3 asker ve 1 köy korucusunun ise örgüt üyelerinin bir evin penceresine tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan ateş ederek patlatması sonucu yaralandığı belirtildi.

YDG-H ÜYELERİNİN CENAZELERİ 28 GÜN SONRA ALINDI
Fatihpaşa Mahallesi ile Hasırlı Mahallesi arasındaki sokakta öldürülen YDG-H üyeleri İsa Oran ve Mesut Sevitek'in cesetlmeri 28 gündür bekledikleri yol ortasından bölgeye giren güvenlik güçlerince morga kaldırıldı. 

Asker polisin operasyon yaptığı bölgenin 300 metre paralelinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'nin üzerinde bulunduğu Yeni Kapı Sokak'ta operasyonları hızlandırdı. Minareye 100 metre mesafenin kaldığı, örgüt üyelerinin Ermeni Surp Girekos Kilisesi çevresindeki dar sokaklarda kıstırıldığı belirtildi. Yenikapı Sokak'ta hendek ve parke taşlarının altına tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, top atışlarıyla uzaktan vurularak patlatılıyor. Güvenlik güçleri, gün içerisinde, 30'un üzerinde el yapımı patlayıcı kontrollü patlatıldı. Asker, Hasırlı Mahallesi'nden Çiftehan Sokak üzerinden Gazi Caddesi'ne doğru ilerlerken, sokağın kontrolünü sağlayarak, örgüt üyelerini ikiye ayırmayı planlıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)