BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti’nin yeni stratejisi rakiplerle arayı kapatacak mı?----

Citi’nin yeni stratejisi rakiplerle arayı kapatacak mı?

Citi’nin yeni stratejisi rakiplerle arayı kapatacak mı?
03 Mart 2022 - 14:07 www.finansgundem.com

Citigroup’un yeni hedefleri yatırımcıları heyecanlandırmasa da, banka başarı elde etmek için yüksek değere sahip birimlerine odaklanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup yeni stratejisi konusunda henüz yatırımcıların güvenini kazanamadı. Ancak şimdilik en azından dikkatlerini çekmeyi başardı. Citi önümüzdeki 3 ila 5 yılda, maddi özkaynaklarından %11 ila %12 getiri hedefi açıkladı. Birçok yatırımcı çin bu rakamlar, pandemi öncesi seviyelere geri dönmek ve rakiplerle aradaki açığı kapatmak anlamına geliyor. Bankanın hisseleri çarşamba günü %1,7 yükseldi. Daha da önemlisi, bankanın bu hedeflere nasıl ulaşacağı ve bu hedeflerin kalıcı bir zemin olup olmadığı.

Bankanın çarşamba günü açıkladığı hedefler kadar, güçlü yanlarına yönelik açıklamaları da önemli. Wall Street Journal’ın haberine göre Citigroup’un karşı karşıya olduğu sorunlar da detaylı bir şekilde anlatılırken CEO Jane Fraser, bu gerçekleri gizlememe taraftarıydı. Fraser, bankanın geçmişte operasyon modeline yönelik yatırım eksikliğine ve sadeleşme konusunda başarısız olmasına değindi. Tüm bunlar ise zor bir işi başararak, Meksika’nın tüketici bankacılığı pazarından çekilme kararını etkiledi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre birçok kişi uzun süredir Meksika biriminin bankanın kilit stratejik birimleri arasında yer almadığını düşünüyordu. Bu hamleler kilit bir açıdan bankayı geriye götürecek. Bunun nedenlerinden bir tanesi de kapatılan ya da satışı yapılan birimlerin karlı olması. Bu hamlelerin etkisi, bakanın 2021 maddi özkaynak getirisini %0,4 ila %0,8 düşürebilir. Bu nedenle Citigroup yöneticileri, bankanın gelirlerini yükseltmek için yönelebileceği alanların altını çizdi.

Bunlar arasında sermayenin yeniden kullanımı, tasarruf ve sadeleşme yoluyla daha düşük sermaye yükümlülükleri var. Yatırımcılar sermayenin yeniden kullanımı konsundaki fırsatlara dikkat etmeli, çünkü banka geçmişte hiçbir zaman bu kadar detaylı bilgi vermemişti. Banka hazine ve ticaret çözümlerinin, 2021 yılında maddi özkaynaklardan %21 oranında getiri sağladığını ve bu menkul kıymet hizmetlerinin getirisinin yaklaşık %25 olduğunu söyledi.

Ticari bankacılık ilişkileri ya da orta ölçekli ve gelişen küresel şirketlerde bankacılık hizmetleri 2021 yılında %37 gelir sağladı. Banka bu iki alanda küresel harcamalarını ve pazar payını artırmayı hedefliyor. Citi aynı zamanda fintek müşterilerinden gelen ücretlerin de destekleyici bir unsur olduğunu söyledi. Tüketici ilişkili birimlerde, küresel varlık yönetiminin getirisi %20 oldu. ABD bireysel bankacılık, kartlar ve perakende bankacılık alanlarının ortalaması %12 olarak gerçekleşti.

Citigroup’un en güçlü birimlerine yönelik detaylı açıklamaları, bankanın yüksek getiriye ulaşmak için kalıcı bir strateji izlediğine olan inancını güçlendirdi. Yatırımcılar, Citi’nin geçmişte dalgalı bir seyir izleyen performansı nedeniyle bugün güven oyu vermeyebilir. Ancak strateji uygulamasında mihenk taşlarına ulaşıldıkça, yatırımcıların güveni de artacak. Aynı zamanda kilit ve güçlü birimlerde yüksek performansın istikrarlı olması da etkili olacak.

Rusya'da faaliyetlerini durduran dev şirketler

 

Ticari banka hesaplarına da güvence geliyor

 

Fitch ve Moody's Rusya'nın kredi notunu düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)