BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti'nin 500 milyon dolarlık hatasını mahkeme düzeltti----

Citi'nin 500 milyon dolarlık hatasını mahkeme düzeltti

Citi'nin 500 milyon dolarlık hatasını mahkeme düzeltti
09 Eylül 2022 - 15:31 www.finansgundem.com

Citigroup Ağustos 2020’de hedge fonu şirketlerine yanlışlıkla ödediği 500 milyon doları geri alacak.

FINANGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devi Citigroup Ağustos 2020’de Revlon kozmetik şirketinin alacaklılarına yanlışlıkla 900 milyon dolar yatırmıştı. Vadeli kredinin yaklaşık 500 milyon dolarını elinde tutan bir grup fon yöneticisi ise fonlardaki paylarını iade etmeyi reddetti. Bir federal bölge mahkemesi hakimi, geçen yıl yasanın alacaklıların parayı tutmasına izin verdiğine karar vererek pozisyonlarını onaylamıştı. Zira kısmen, ödemenin yanlış olduğuna inanmak için hiçbir nedenleri yoktu.

Financial Times’ın haberine göre, Perşembe günü ise New York'taki İkinci Devre ABD Temyiz Mahkemesi'ndeki yargıçlar, bölge yargıcının gerekçesini reddetti ve davayı, rehberliğine dayanarak tekrar karar vermesi için alt mahkemeye geri gönderdi. Kararın bozulması Wall Street bankası için yarım milyar dolarlık kayıpların telafi edeceği anlamına gelen bir zafer anlamı taşıyor.

Temyiz hakimleri, Brigate Sermaye Yönetimi ve HPS Yatırım Ortaklığı gibi firmaları içeren hedge fonlarının "Citibank'ın iade taleplerine karşı korumalı olmadığını" yazdı ve bu firmaların "kaza veya hatayı düşündüren gerçeklerden oluşan kırmızı bayrakların" farkında olduklarını belirtti.

Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü Eric Talley, bölge mahkemesi yargıcının yanlış karar verdiğini savunarak, "koşullar, borç verenlerin kontrol etmek için Citigroup’a telefonu açmalarını gerektirecek kadar şüpheliydi ve bunu yapmış olsalardı, ödemenin bir hata olduğunu çabucak öğrenirlerdi" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 900 milyon dolarlık ödeme konusundaki belirsizlik, Haziran ayındaki tedarik zinciri sıkışıklığının ortasında iflas başvurusunda bulunan Revlon'un işleri sarsmıştı. Şirket, iflas mahkemesine yaptığı açıklamada, Citi'nin ödemesiyle ilgili dava nedeniyle tüm alacaklılarını tanımlayamaması yüzünden sermaye artırma çabalarının kesintiye uğradığını söylemişti.

Citi de iflas mahkemesinde, 500 milyon doları geri almaması durumunda, bu miktar için Revlon’un iflas davacısı olma hakkına sahip olduğunu savunmuştu. Tartışmalı 500 milyon doları elinde tutan fonların avukatları ise yorum taleplerine yanıt vermedi.

Citi, gelecekte böyle bir hata olasılığını azaltmak için adımlar şirket içi geliştirmelerini hızlandırdı. Bankanın ödeme hatası, teknoloji altyapısındaki zayıflığa da ışık tuttu. Citi daha sonra 2020'de ABD bankacılık düzenleyici kurumlarına risk ve kontrol sistemlerindeki eksiklikler nedeniyle 400 milyon dolarlık bir para cezası ödedi. ABD Merkez Bankası da bankanın ödeme süreçlerini ve teknolojisini geliştirmesini emretmişti.

Citigroup Rusya operasyonlarını kapatacak

 

Hesabına yanlışlıkla yatan parayı iade etti

 

Yanlışlıkla gönderilen 175 milyon doları Citi geri alamıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)