BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCitigroup’un yeni hedefi Wall Street rakipleri----

Citigroup’un yeni hedefi Wall Street rakipleri

Citigroup’un yeni hedefi Wall Street rakipleri
11 Haziran 2021 - 16:41 www.finansgundem.com

Citigroup yatırım bankacılığı birimini genişletme planlarında zirvedeki Wall Street rakiplerini hedef aldı. ABD bankası JPMorgan ve Goldman Sachs’a yetişmeye çalışıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup’un yatırım bankacılığı birimi Wall Street rakipleriyle arayı kapatmak için oldukça büyük bir genişleme hedefliyor. Korona virüs krizi iş modellerini alt üst ederken, anlaşmalar alanında yeni fırsatlar doğdu. ABD bankası yatırı bankacılığı biriminin üst düzey pozisyonları için yeni anlaşma uzmanları arıyor. Banka JPMorgan ve Goldman Sachs gibi yatırım bankacılığı devleriyle rekabete hazırlanıyor.

Bankanın Bankacılık Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Eşbaşkanı Tyler Dickson ve Manolo Falco Financial News’e yaptığı açıklamada, “dünya değişiyor ve korona virüs var olan trendleri hızlandırdı. Bu durum iş modellerinin yeniden yapılanmasına neden olacak ve sektörler arasında dev trendler oluşacak” dedi.

Açıklamalarının devamında, “müşterilerimizin bu değişime nasıl ayak uydurması gerektiğine odaklanıyoruz ancak bu aynı zamanda birimimizi daha hızlı büyütme fırsatı oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Citigroup uzun zamandır borç sermaye piyasalarında büyük bir güç sahibiydi ve JPMorgan ve Bank of America gibi bankalarla son on yılda rekabet etti.

Ancak finansgundem.com'un derlemesine göre, diğer alanlarda Wall Street’teki rakiplerinin gerisinde kaldı. Banka şimdi küresel yatırım bankacılığı ücretleri konusunda 2021 yılında beşinci sırada. Banka 2013 yılından beri bu sıralamadaki yerini koruyor ve JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of America gibi bankaların gerisinde devam ediyor. Dickson bankanın bu düzeni bozmayı hedeflediğini söyledi.

Dickson, “ilk üçte olmak üçüncü olmaktan memnun olduğunuz anlamına geliyor ancak biz birinci olmak istiyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “bu liderlik pozisyonlarında müşterilerle daha yakın ilişkileriniz var, Citi dikkat çekiyor ve muhtemelen daha yüksek getiri elde ediyor” dedi. 2 Haziran tarihinde Citigroup yeni bir sağlık ve yaşam birimi açıklamasında bulundu ve Goldman Sachs’ın anlaşma uzmanı Chuck Adams’ı 210 bankacıdan oluşan ekibin başına geçirdi.

Citigroup’ta bir sonraki büyük grup yüksek ihtimalle alternatif varlık yönetimi biriminde olacak. Birim özel sermaye şirketleri, hükümet fonları ve altyapı fonları gibi alanlarda anlaşmalara imza atıyor. Birimin Eşbaşkanı Anthony Diamandakis yeni genişleme planları kapsamında Londra’dan ABD’ye taşınacak. Citigroup Credit Suisse’in eski yöneticisi Didier Denat’ı ise Avrupa’daki ekibin başına getirdi.

Citi’nin yatırım bankacılığı birimi yaklaşık iki buçuk yıl önce BCMA ismini almıştı. Dickson birimin bu süreçte istikrarlı bir şekilde pazar payı kazanmaya devam ettiğini söyledi. Açıklamasında, “şimdi büyüme planlarımızı hızlandırıyoruz” ifadesini kullandı ve bankanın “dönüşüm getiren iş modellerine sahip büyüme şirketleri için doğru adres” olmayı hedeflediğini söyledi.

Yatırım bankacılığı birimi için yeni hedefler Citigroup’ta gerçekleşen daha kapsamlı değişimlerle birlikte ortaya çıktı. Bankanın yeni CEO’su Jane Fraser mart ayında göreve başlamasının ardından “strateji yenilemesi” olarak adlandırdığı bir süreci başlattı. Fraser sekiz yıl boyunca bankanın CEO’su olarak görev yapan Michael Corbat’ın yerini aldı. Corbat Citi’ye ağır darbe indiren 2008 finansal krizinin ardından bankanın operasyonlarını sadeleştirmişti.

Bank of America’dan ESG için Avrupalı yıldızları topladı

 

Rusya’da yatırım yapan fonlara para aktı!

 

FED’in geçici enflasyon planı tutacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)