BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’un Asya’dan çıkışı hız kazanıyor----

Citigroup’un Asya’dan çıkışı hız kazanıyor

Citigroup’un Asya’dan çıkışı hız kazanıyor
24 Aralık 2021 - 14:17 www.finansgundem.com

Citigroup Asya’da tüketici bankacılığından çekiliyor. Bankanın bu alandaki son hamlesi ise Filipinler’deki birimini 908 milyon dolarlık bir anlaşmayla Union Bank’a satmak oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup Filipinler’de bulunan tüketici bankacılığı birimini yerel bir bankaya satma kararı aldı. Karar Asya’da bulunan perakende operasyonlarının büyük bir bölümünden çıkış yapma stratejisinin bir parçası oldu. Bu stratejiyle banka tüm odağını varlık yönetimi alanına çevirmeyi planlıyor. Perşembe günü New York merkezli banka Filipinler’deki tüketici bankacılığı birimini, Union Bank of the Philippines’e satacağını açıkladı. Union Bank bu anlaşma için 908 milyon dolar ödeyecek.

Buna ek olarak transfer edilecek net varlıklar için nakit ödemesi de yapılacak. Wall Street Journal’ın haberine göre satışa kişisel krediler, perakende mevduatları, Citi’nin yerel varlık yönetimi birimi ve ülkenin üçüncü büyük kredi kartı operasyonları ile bankanın şubeleri ve varlık yönetimi müşterilerine hizmet verdiği ofisleri de dahil olacak. İki şirket anlaşmanın 2022’nin ikinci yarısında tamamlanmasını ve düzenleyicilerin onayından geçmesini bekliyor. Union Bank’tan yapılan açıklamada, bankanın anlaşma kapsamında Citigroup’un 1,750 çalışanını da bünyesine dahil edeceği söylendi.

Aynı zamanda satın alınan birimin yaklaşık bir milyon müşterisinin de bulunduğu belirtildi. Citigroup’un Filipinler’deki birimi 30 Haziran itibarıyla 355 milyon dolarlık varlığa sahip. Union Bank risk ağırlıklı varlıklardaki artışın 193 milyon dolar civarında olacağını bildirdi. Citigroup’un nisan ayında ABD dışındaki 13 pazardan çekileceğini açıklamasından bu yana Banka üçüncü satışını gerçekleştiriyor. Çıkışların planlandığı 13 pazardan 10’u ise Asya Pasifik bölgesinde bulunuyor.

Banka Hong Kong, Singapur, Londra ve Birleşik Arap Emirliklerinde tüketici bankacılığı alanında hizmet vermeye devam edecek. Ağustos ayında Citigroup Avusturalya’da bulunan tüketici bankacılığı birimini National Australia Bank’a sattı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Güney Kore’de ise Citigroup operasyonlarını satma yerine kapatma yoluna gitti. Bu plan ise bankaya 1,5 milyar dolarlık personel maliyeti getirdi. Citigroup’tan yapılan açıklamada, kapatma kararının finansal olarak mantıklı olduğu, 2 milyar dolarlık sermayeyi kullanıma açtığı söylendi.

ABD’nin yönetim altındaki varlıklar açısından üçüncü en büyük bankası olan Citigroup, uzun zamandır Asya’da büyük ölçekli perakende operasyonları bulunan tek ABD bankasıydı. Buna ek olarak yatırım bankacılığından kurumsal kredilere ve nakit yönetimine birçok alanda kurumsal hizmetler de sunuyor. Perakende alanından çekilmesinin yanı sıra banka odak noktasını bölgenin zenginlerinin parasını yönetmeye çevirecek.

Şirket Hong Kong ve Singapur’da 1,100 bireysel bankacı ve ilişki yöneticisini işe almayı ve Asya için yönetim altındaki varlıkları 2025 yılına kadar 450 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

IMF acil durum fonunu 18 ay uzattı

 

Merkez Bankası ikinci müdahalenin miktarını açıkladı

 

Banka sırları yönetmeliğinin yürürlüğe girişi ertelendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)