BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’tan genç bankacılara 2 hafta izin----

Citigroup’tan genç bankacılara 2 hafta izin

Citigroup’tan genç bankacılara 2 hafta izin
26 Ağustos 2021 - 15:34 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankaları arasında yer alan Citigroup Avrupa’daki genç analistlerine 2 hafta izin verecek. Banka bu izin sürecinde çalışanlarıyla hiçbir şekilde iş için bağlantı kurmamayı taahhüt ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev yatırım bankalarının genç yeteneklerini elde tutma yarışında Citigroup’tan bir hamle daha geldi. Banka genç analistlerinin yıllık izinlerini garanti altına aldı.

Financial News’in haberine göre, ABD bankası Citigroup Avrupa’daki genç bankacılara iki haftalık izin olanağı sunacak. Banka iki haftalık tatil süresi boyunca personeliyle hiçbir şekilde bağlantı kurmayacağı konusunda taahhüt verdi. Citigroup’un söz konusu hamlesi genç analistlerin sektörde kalması için dev finans firmaları genelinde uygulanan maaş artışları ve bir seferlik ikramiyeler gibi imkanların en sonuncusu niteliğini taşıyor.

CitiGroup Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki çalışan analistlerine ve benzeri rollerdeki çalışanlarına eylül ayı sonuna kadar iki haftalık izin imkanı sağladı. Habere göre banka çalışanlarına bu iki hafta içerisinde işle ilgili hiçbir bağlantıda bulunmayacağının da sözünü verdi.

Pandemiyle birlikte genç çalışanların uzun çalışma saatleri, ağır iş yükü ve düşük yaşam standartları tartışmaya açılmıştı. Bankalar genç çalışanlardan gelen şikayetlerin ardından iş özel hayat dengesinin sağlanarak genç bankacıları finans sektöründe kalmaya ikna etmek için daha fazla adım atmaya başladı ve bankaya yeni katılan analistlerin maaşları da yükseltildi.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre hibrit çalışma konusunda Wall Street’teki rakiplerine göre daha esnek bir bakış açısı benimseyen ABD bankası bu bakış açısıyla daha fazla yetenekli bankacıyı kadrosuna katmayı hedefliyor. CEO Jane Fraser yönetimindeki ABD bankası analistlere ve benzeri rollerdeki çalışanlarına her hafta Cuma günü akşam 5’ten Pazartesi günü sabah 9’a kadar işten arındırılmış hafta sonu tatili de vaat ediyor. Banka daha önce Wall Street’teki genç bankacılar için de 100 bin dolar ödeme yapacağını açıklamıştı.

Nisan ayında Barclays, genç bankacılar için yılda iki kez kullanılabilecek 5 günlük işten arındırılmış tatil imkanı sunduğunu açıklamıştı. İngiliz bankası bu uygulamayla daha önceki bir haftalık izin süresini uzatmıştı. JPMorgan da analistlerin ve benzeri rollerdeki çalışanların iş yoğunluğunu azaltmak için alınan önlemlerin bir parçası olarak ilave 190 genç bankacının işe alınacağını açıklamıştı.

Pandemi döneminde anlaşma bankacılığı alanında yoğun mesai yaşanmasıyla genç bankacıların haftalık çalışma saatleri 100 saate kadar ulaşmıştı. Genç bankacıların gereksiz banka işlerinden kurtulması ve kendilerine zaman ayırabilmesi sorunun çözülmesi için kilit önem taşıyor.

 

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

 

Uzaktan çalışma eşitsizlik konusunda neleri gösteriyor?

 

Emeklilik fintekleri neden endişe yaratıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)