BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’tan 'can yakan' yıldız transferi----

Citigroup’tan 'can yakan' yıldız transferi

Citigroup’tan 'can yakan' yıldız transferi
28 Eylül 2022 - 17:41 www.finansgundem.com

Archegos krizinden bir türlü toparlanamayan İsviçre bankası Credit Suisse kadrosundaki önemli bir ismi Citigroup’a kaptırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup, Avrupa'daki yatırım bankacılığı biriminin eş başkanlığını yapmak üzere Credit Suisse'in en iyi anlaşma uzmanlarından birini transfer etti. Zorlu günlerden geçen İsviçre bankası Credit Suisse bankacılık alanındaki yetenekli çalışanlarını kaybetmeye devam ediyor.

Financial News’in haberine göre, Ocak ayında Credit Suisse'in Küresel Bankacılık Birimi Eş Başkanı olarak atanan Jens Welter, Aralık ayında Citi'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Birimi için Bankacılık, Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Bölümü Eş Başkanı olarak katılacak.

Wetter, geçen yıl Citigroup'un Avrupa yatırım bankasının yönetimini Philip Drury'den alan Nacho Gutiérrez ile birlikte eş başkanlık görevini yürütecek. Gutiérrez daha önce Financial News'e verdiği bir demeçte, bankanın dört yıl içinde EMEA yatırım bankacılığı ücret ligi tablolarının tepesindeki JPMorgan'ı yerinden etme konusunda hırslı olduğunu söylemişti.

Bankadan yapılan açıklamada Gutiérrez, transferin "bölgedeki liderlik konumunu sağlamlaştırmak için" atılan bir adım olduğunu söyledi. Gutiérrez, “Jens ve ben, birimin tutkusu ve büyüme potansiyeli ile başarılı olmak için gerekenler konusunda tamamen uyumluyuz” ifadelerine yer verdi.

Welter’ın yeni ofisi Londra'da olacak ve bankaya aralık ayında katılacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Welter'in Credit Suisse'den ayrılması, bankanın ciddi bir işten çıkarma projesinin ve yatırım bankası biriminin daralmasına neden olması beklenen yeniden yapılanma planlarının hazırlandığı sırada geldi. Geçtiğimiz yıl aile yatırım ofisi Archegos Capital'in iflası nedeniyle 5,5 milyar dolar kaybeden banka iflastan bu yana 70 üst düzey sözleşme bankacısını kaybetti. Welter da İsviçre bankasındaki 27 yıllık kariyerini sona erdiriyor.

Welter ayrıca Citigroup'un tüketici ve perakende danışmanlığı işletmesinin de başkanı olacak. Üst düzey bankacı sektördeki en yetenekli sözleşme uzmanlarından biri olarak ün kazandı.

Citigroup'un Bankacılık, Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Biriminin Eş Başkanı Manolo Falco, Wetter'in "yıllar içinde zorlu ekipler oluşturmada büyük başarılar elde eden, kendini kanıtlamış dirençli bir yönetici" olduğunu söyledi.

Welter Credit Suisse'teki son görevinde Küresel Bankacılık Birimi’nin Eş Başkanı ve EMEA'daki Yatırım Bankacılığı ve Sermaye Piyasaları Birimi’nin Başkanı olarak görev yapıyordu.

Credit Suisse üçe mi bölünecek?

 

Credit Suisse varlık satışı üzerinde çalışıyor

 

Citi İngiltere perakende pazarından çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)