BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’ta toplu işten çıkarma----

Citigroup’ta toplu işten çıkarma

Citigroup’ta toplu işten çıkarma
09 Kasım 2022 - 14:44 www.finansgundem.com

2022’de yatırım bankacılığı gelirlerindeki düşüşlerin ardından dev bankalar ikramiye dönemi öncesinde işten çıkarma işlemlerini hızlandırdı. Citigroup yatırım bankacılığı biriminde toplu işten çıkarma uygulaması başlattı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük üç bankasından biri olan Citigroup bu hafta yatırım bankacılığı biriminde toplu işten çıkarma gerçekleştirdi. Wall Street bankası işten çıkarmanın sebebi olarak sözleşme bankacılığındaki düşüş trendini gösterdi.

Bloomberg’ün haberine göre işten çıkarma dalgası küresel çapta yatırım bankacılığı grubundaki çalışanları etkiledi. New York merkezli Citigroup’un sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street bankaları yıl başındaki ikramiye sezonu öncesinde düzenli olarak düşük performans gösteren çalışanlarını işten çıkarırlar. Çalışan giderlerini kısmayı ve çalışanların dinamikliğini sağlamayı amaçlayan bu uygulama hissedarlar tarafından da desteklenir.

Citigroup’un söz konusu hamlesi ise bankanın sağlık hizmetleri ve teknoloji dahil olmak üzere belirli sektörlerdeki konumunu artırmaya yönelik hedeflerinin aksi yönünde bir uygulamayı işaret ediyor.

ABD bankaları bu yıl yatırım bankacılığı alanındaki ciddi yavaşlamadan dolayı zarar gördü. Piyasalardaki yüksek volatilite borsalarla birlikte bankaların varlık yönetimi birimlerine de zarar verdi. Jane Fraser yönetimindeki Citigroup’un yatırım bankacılığı gelirleri üçüncü çeyrekte %64 azaldı.

Citigroup Baş Mali Sorumlusu (CFO) Mark Mason geçtiğimiz ay bankanın yatırım bankacılığı birimindeki harcamalarını yakından takip edeceğini söylemişti. Mason bankanın birime olan bağlılığını ise yinelemişti.

CFO açıklamasında, “Açıkçası bütçenin nasıl gelişmeye devam ettiğine ve harcamalarla ilgili olarak ne kadar disiplinli olduklarına bakacağız” ifadelerine yermiş ancak bankanın “üretken yeteneklere sahip olmaya odaklandığını” da sözlerine eklemişti.

Rakip bankalar da yatırım bankacılığı alanında işten çıkarmalar gerçekleştiriyor. Eylül ayında Goldman Sachs pandeminin başlangıcından bu yana en büyük işten çıkarma dalgasını başlatmıştı. Kanada Kraliyet Bankası (RBC) ve Montreal Bankası (BMO) da yakın zamanda personelini işten çıkardığını açıkladı.

Barclays'tan işten çıkarım

 

İşten çıkarmalar derinleşiyor

 

Japonya'da iflas eden şirket sayısında artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)