BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup yeniden işçi çıkarmaya başlıyor----

Citigroup yeniden işçi çıkarmaya başlıyor

Citigroup yeniden işçi çıkarmaya başlıyor
15 Eylül 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde çalışan mağduriyetlerini engellemek için işçi çıkarma sürecine ara veren Citigroup bu hafta itibariyle yeniden işçi çıkarmaya başlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup bu haftadan itibaren Wells Fargo gibi rakiplerine katılarak işçi çıkarma uygulamalarına devam etme kararı aldı. Bankalar pandeminin ilk günlerinde işçi çıkarma uygulamalarını askıya aldıklarını açıklamıştı.

Citi’den pazartesi günü yapılan açıklamaya göre işçi çıkarmalar bankanın küresel iş gücünün %1’inden azını kapsayacak. Banka son işe alımlarıyla birlikte genel çalışan sayısında bir değişiklik olmayacağını öngörüyor.

Bloomberg’in haberine göre Citi’nin çalışan sayısındaki olası bir azalma salgının tekrar yükselmesiyle birlikte bankanın gelirlerindeki düşüş ihtimali ve bu çeyrekte artabilecek kredi kaybı miktarı nedeniyle gerçekleşebilir. Habere göre bankanın altyapı ve kontrol işlevlerinde devam eden eksiklikler nedeniyle ABD Merkez Bankası Citigroup’u kamuoyu önünde kınamayı değerlendiriyor.

Bankadan yapılan açıklamada “Özellikle böyle zorlu zamanlarda bir tek çalışanımızın dahi göndermek çok zor. Herkesi destekleyebilmek için firmanın başka pozisyonlarındaki açık rolleri önermek ve kıdem tazminatı sağlamak da dahil olmak üzere elimizden geleni yapacağız” denildi.

Citigroup bu sene 26 binden fazla çalışanı işe aldı ve bu çalışanların üçte biri ABD’de. Bankanın ikinci çeyrek itibariyle 204 bin çalışanı bulunuyor.

Küresel bankalar korona virüs krizinin başlamasıyla birlikte işten çıkarma eylemlerini duraklatma sözü verdiler. Birçok firma salgının oluşturduğu atmosfer nedeniyle kredi maliyetlerini düşürülmesi için bastırıyor ve bankaları kredi maliyetleri üzerinden tehdit ediyor.

Citigroup CFO’su Mark Mason pazartesi günü yaptığı açıklamada bankanın bu çeyrekte harcamalarını sabit tutup sınırlı bir yükseliş göstermesini umduğunu, düşük faiz oranları ve tüketici harcamalarındaki yavaşlamanın oluşturduğu ağırlığın bankanın bilançosunda hissedilebileceğini belirtti.

Bankanın sabit gelir ve hisse senedi ticaretinden üçüncü çeyrek için düşük çift haneli gelirlerinin tırmanma ihtimalinin olduğunu belirten Mason buna rağmen bilançonun halen düşük gelebileceği konusunda uyardı. Banka ayrıca üçüncü çeyrekte olası kayıplar için rezervlerinin bir kısmını ayırabileceğini de belirtiyor.

Citigroup’un ilk kadın CEO’sundan alınacak 5 önemli ders

 

Citigroup’tan Deutsche Bank’a transfer çalımı

 

Citi, 900 milyon dolar için 'insan hatası' dedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)