BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup ve Morgan Stanley de işten çıkarmaları durdurdu----

Citigroup ve Morgan Stanley de işten çıkarmaları durdurdu

Citigroup ve Morgan Stanley de işten çıkarmaları durdurdu
27 Mart 2020 - 15:26 www.finansgundem.com

Citigroup ve Morgan Stanley, işten çıkarmaları geçici durduran Avrupalı bankalar kervanına katıldı

Morgan Stanley ve Citigroup Inc., korona virüs salgınının geniş çaplı etkisine karşı istihdamı koruma taahhüdünde bulunan Avrupalı bankaların arasına katıldı.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre Citigroup, işten çıkarma planlarını askıya alacak.

Morgan Stanley CEO'su James Gorman çalışanlara yönelik Perşembe günkü bir duyuruda bankanın bu yıl iş gücünü azaltmayacağını belirtti. New York merkezli bankalar, piyasaları olumsuz etkileyen pandemi sektör çapında sert zarar beklentilerini artırırken çalışanlarına güvence vermeyi hedefliyor.

Gorman, duyurusunda "Bazılarınızın işlerinizden dolayı endişeli olduğuna eminim. Uzun vadede gelişmelerin ne olacağını bilmemekle birlikte, Morgan Stanley'nin iş gücünde 2020'de bir azalma olmayacağını taahhüt etmek isterim. Performansla ya da iş ahlakıyla ilgili olanlar hariç, işleriniz güvende. " dedi.

ABD bankaları arasında en fazla iş gücüne sahip bankalardan diğer biri Wells Fargo & Co. da işten çıkarmaları durdurdu.

San Francisco merkezli bankanın sözcüsü Beth Richek, "Yeni işten çıkarma süreçlerini durdurduk. Bu belirsiz durum süresince değerledirmeye devam edeceğiz." dedi.

HSBC Holdings Plc 35 bin civarındaki personel kesintilerini askıya aldı. Lloyds Banking Group Plc, 780 pozisyon azaltma planını durdurdu. Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank AG Perşembe günkü açıklamasında yeniden yapılandırma kapsamında 2022'nin sonuna kadar planlanan 18 bin kişilik işten çıkarma hedefini durduğunu belirtti.

Credit Suisse AG CEO'su Thomas Gottstein, İsviçreli bankanın virüs nedeniyle hiçbir işten çıkarma açıklamayacağını söyledi.

Kanada Merkez Bankası faizi 50 baz puan indirdi

ICBC karını yüzde 5 artırdı

Bankaların desteği devam ediyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)