BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup ofise dönmekte kararlı----

Citigroup ofise dönmekte kararlı

Citigroup ofise dönmekte kararlı
06 Temmuz 2020 - 08:13 www.finansgundem.com

Büyük yatırım bankaları korona virüs süreci sonrasına dair farklı ofise dönüş stratejileri geliştiriyor. Sürekli evde çalışmanın yanlış olduğunu düşünen Citigroup aşı bulunana kadar kapasitesinin %40’ıyla çalışmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs karantina önlemlerinin kaldırılmaya başlamasıyla birlikte bankalar ofise dönüş stratejilerini paylaşmaya başladılar. Citigroup CEO’su Mike Corbat karantinanın kalkmasının ardından sahip oldukları yeteneklerin evde çalışma uygulamalarıyla kaybolmasına izin vermeyeceklerini fakat kovid-19 aşısı üretilene kadar çalışanlarını ofise çağırmak için acele etmeyeceklerini belirtti.

Büyük yatırım bankaları gayrimenkul maliyetlerinden tasarruf etmek ve çalışanlarına daha esnek çalışma olanağı sağlamak amacıyla korona virüs sonrası dönemde evde çalışma uygulamalarına devam etmeyi değerlendirirken Corbat’ın açıklamasına göre Citi’nin amacı “herkesi geri getirmeyi mümkün” yönünde.

Buna karşın Citi’nin Kurumsal Müşteriler Grubu’nu yöneten Paco Ybarra üretilmesi birkaç ay sürmesi beklenen korona virüs aşısı bulunana kadar bankanın kapasitesinin %40’ından daha fazlasının kullanılmayacağını belirtti.

Ybarra ofisteki çalışan sayısına ilişkin “Sosyal mesafe önlemlerinin ofislere çağırabildiğimiz çalışan kapasitesini düşürürken diğer çalışanlar da toplu taşıma araçlarından endişe duydukları için bankaya gelemiyor. Bu nedenle sayılarımızın yükselmesi biraz zaman alacak. Bir aşı olana kadar maksimum gidebileceğimiz oran çalışanların %30’u ila %40’ı. Şu anda bu oranın oldukça aşağısındayız” dedi.

Ofislere geri dönüşün gerekli olduğunu söyleyen Ybarra, “ Ben ‘şu anda evde çalışıyorsunuz ve kariyerinizin sonuna kadar da evde çalışabilirsiniz’ düşüncesine katılmıyorum. Bu büyüklükteki bir kararı almak için çok erken” ifadelerine yer verdi.

 Londra finans merkezindeki diğer yatırım bankaları da çalışanlarını ofise çağırmak için yavaş davranıyor. JP Morgan temmuz ayı sonunda Londra’daki çalışanlarının yaklaşık %10’unu İngiltere’deki genel merkezlerine geri getirecek ve tüm ofislerin toplam personel kapasitesini de %50 ile çalıştıracak. Goldman Sachs ise haziran ayında Plumtree Court ofisini yeniden açmasıyla birlikte kademeli olarak personellerini geri çağırıyor. HSBC Londra Kanarya Rıhtımı’ndaki 45 katlı iş kulesini 200 kişilik iskelet personelle işletiyor ve henüz geri dönüş için bir zaman çizelgesi hazırlamış gözükmüyorlar.

Finans çalışanları ofise dönmek istemiyor

 

Finans sektörü çalışanları evde daha rahat

 

Bankacılar ikinci dalga korkusuyla ofislere dönemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)