BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCitigroup: Küresel ekonomi yüzde 2'nin altında büyüyecek----

Citigroup: Küresel ekonomi yüzde 2'nin altında büyüyecek

Citigroup: Küresel ekonomi yüzde 2'nin altında büyüyecek
30 Kasım 2022 - 11:42 www.finansgundem.com

Citigroup bugün yayınladığı raporda küresel ekonomide büyümenin 2023 yılında yavaşlayacağını öngördü.

Citigroup bugün yayınladığı raporda küresel ekonomide büyümenin 2023 yılında yavaşlayacağını öngördü.

Daha önce Barclays, Goldman Sachs ve JPMorgan tarafından açıklananlara benzer tahminlerde bulunan Citigroup stratejistleri küresel ekonomide büyümenin yüzde 2'nin altında olacağını öngördüler.

Citigroup, ABD ekonomisinde büyümenin ise 2023'de 2022'ye ciddi bir yavaşlama göstererek yüzde 2,2'den yüzde 0,7'ye ineceğini tahmin etti.

2023 yılında Euro Bölgesi ekonomisinin yüzde 0,4 daralacağını öngören Citigroup, Britanya ekonomisinin de yüzde 1,5 küçülmesini beklediğini vurguladı.

Çin hükümetinin KOVID tedbirlerini gevşetmesi halinde 2023 yılında büyümenin yüzde 5,6 olacağını tahmin eden Citigroup, gelişmekte olan ekonomiler için 2023 büyüme beklentisini ise yüzde 3,7 olarak ortaya koydu. Hindistan ekonomisi için büyüme tahminini yüzde 5,7 olarak açıkladı.

ABD'de gelecek yıl enflasyonun yüzde 4,8 olmasını bekleyen Citigroup, Fed'in faiz artırımlarında gelinecek nihai nokta için tahminini yüzde 5,25-5,50 olarak duyurdu.

Citi’ye iflas planı için ek süre verildi

 

Citigroup’ta toplu işten çıkarma

 

Citi: Nakit, hakimiyetini genişletecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb30 Kasım 2022 17:32

    Batılılar borcu verip kendi birikimlerini gelişen ülkelere verdi hemde ucuz fiyattan. Şimdi enflasyon gelince düşük faizle gelir kaybettiklerini ve bu düşük faizin anlamsız olduğunu anladılar. Ama geciktiler ve borçlarını da tahsil edememe riskleri arttı. Yenileme faizleri arttıkça artacak bu şartlarda ancak borç kapanamayacak. Aslında yenileme yerine maden ve diğer doğal kaynakları alınıp borçluların yaşantıları da kısıtlanacak. Yani batılılar artık tahsilat yapmak zorunda ciddi miktarlarda.