BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup iklim mücadelesi için müşterilerinden vazgeçiyor----

Citigroup iklim mücadelesi için müşterilerinden vazgeçiyor

Citigroup iklim mücadelesi için müşterilerinden vazgeçiyor
08 Aralık 2021 - 17:24 www.finansgundem.com

Citigroup CEO’su Jane Fraser, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, bankanın bazı müşterilerle çalışmayı durdurabileceğini söyledi. Banka enerji sektöründeki müşterilerine yönelik planlarını hazırlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup CEO’su Jane Fraser salı günü katıldığı Wall Street Journal CEO’lar Zirvesi’nde bankanın iklim hedeflerine ulaşabilmesi için bazı müşterileriyle ilişkilerini sonlandırmak durumunda kalacağını söyledi. Fraser mart ayında CEO olarak göreve başladığında açıkladığı iklim hedefine ulaşabilmek için sektör sektör inceleme yapıldığını ifade etti. Fraser mart ayında göreve geldiğinde, bankanın 2050 yılında net sıfır karbon emisyonuna ulaşacağı yönünde söz verdi.

Wall Street Journal’ın haberine göre bankadan yapılan açıklamada, bir sonraki yıl planların ve hedeflerin detaylı olarak açıklanacağı söylendi.

Citigroup enerji sektöründe faaliyet gösteren müşterileri konusunda nasıl bir yol izleyeceğine yönelik detayları açıklayacağını bildirdi. Banka ilk aşamada müşterilerinin başlattığı projeleri, yeşil enerjiye geçiş için attığı adımları ve müşterinin Citigroup için stratejik önemini değerlendirecek. Fraser, “günün sonunda hangi müşterilere hizmet verip hangilerine vermeyeceğimizle ilgili bazı kararlar alınması gerekiyor” dedi.

Devamında, “bu durumda herkese aynı koşullarda yaklaşmak uygun olmayacak” ifadesini kullandı. Fraser aynı zamanda temiz enerjiye geçiş konusunda destek verebilecek şirketlere verilen finansmanların da hızlandırılacağını açıkladı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bunun banka için oldukça önemli olduğunu söyleyen Fraser, iklim mücadelesine 1 trilyon dolarlık finansman kapasitesi konusunda verilen sözlerin altını çizdi. Fraser dünyanın geri kalanının da iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunduğu ve şirketlerin şeffaf bir şekilde iklim verilerini paylaştığı takdirde başarının sağlanacağını söyledi. Açıklamasında, şimdi şirketlerden gelen açıklamaların oldukça karmaşık olduğunu belirtti.

ING’nin yer aldığı finansman işlemlerine Bonds & Loans’dan 2 ödül

 

Brexit yatırım bankacılığını beslemeye devam edecek

 

İş Bankası’ndan çiftçilere sulama desteği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)