BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup Hindistan birimini satıyor----

Citigroup Hindistan birimini satıyor

Citigroup Hindistan birimini satıyor
31 Mart 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

Dev ABD bankası Citigroup sadeleşme hamlesi kapsamında Hindistan’daki birimi Axis Bank’ı 1,6 milyar dolara satışa çıkardı. Banka, ülkedeki kurumsal müşteriler işletmesini ise koruyacak.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup CEO’su Jane Fraser'ın bankanın faaliyetlerini kolaylaştırmak için yaptığı son hamlede Hint bireysel bankacılık işletmesi Axis Bank'a 1,6 milyar dolara satıyor. Söz konusu hamle bankanın sekizinci kez Asya-Pasifik bölgesindeki bir işletmeden çıkışını temsil ediyor.

Financial News’in haberine göre satış işlemi Citigroup'un toplam yaklaşık 3.600 çalışanı olan kredi kartları, bireysel bankacılık ve diğer işletme alanlarını kapsıyor. Citi, Hindistan'daki kurumsal müşteri işletmesini koruyacak.

Citi'nin Asya-Pasifik (APAC) CEO'su Peter Babej yaptığı duyuruda, "Bu işlemi devam ettirmemize karşın Hindistan Citi için önemli bir kurumsal pazar olmaya devam edecek. Daha geniş çaplı stratejik yeniden konumlandırmamız doğrultusunda, kurumsal müşterilerimizi bu önemli pazarda ve APAC genelinde desteklemeye devam edeceğiz ve büyümelerini sağlamak için küresel ağımızın tüm gücünü sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Açık artırma sürecinin ardından gerçekleşecek satış işleminin 2023'ün ilk yarısında kapanması bekleniyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bu hamle CEO Fraser'ın bankayı daha yalın ve daha kârlı hale getirmek için gerçekleştirdiği bir dizi hamlenin bir parçası niteliğinde.

CEO koltuğunda bir yıldan uzun bir süredir oturan Fraser Nisan 2021’de Citi’nin 13 pazardaki perakende işletmelerinden çıkış planını açıklamıştı. Banka, Asya ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki faaliyetlerini yalnızca Singapur, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Londra'daki dört merkezden yürütecek.

Fraser söz konusu stratejinin paylaşıldığı Citi’nin 2021'in ilk çeyrek bilançosuna ilişkin açıklamasında "Diğer 13 pazarda mükemmel işletmeler olsa da, rekabet etmemiz gereken ölçek yok" ifadelerine yer vermişti.

Citi Ocak ayında Tayvan'daki perakende işletmesini DBS'ye sattı. Banka, aynı ay içinde Güneydoğu Asya pazarlarındaki dört perakende işletmesinden de çıktı.

Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli

 

Alman bankası N26'nın yeni müşteri alması yasaklandı

 

Putin Kremlin’deyken finans devleri Rusya’da girmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)