BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup CEO’su kendini örnek gösterdi----

Citigroup CEO’su kendini örnek gösterdi

Citigroup CEO’su kendini örnek gösterdi
02 Temmuz 2021 - 19:08 www.finansgundem.com

Citigroup CEO’su kariyer ve aile hayatı ikilemi içerisinde kalan bankacılar için kendi hayatını örnek gösterdi. Wall Street bankalarındaki ilk kadın CEO olan Fraser, esnek çalışma modellerini savunuyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup CEO’su Jane Fraser, başarılı bir finans kariyeri ile iyi bir aile hayatını dengelemek isteyen bankacıların kendisini örnek alabileceğini söyledi. Financial News’in haberine göre, Fraser pandemi sonrasında esnek çalışma uygulamalarından geri dönülmemesi gerektiği konusunda ısrar ediyor.

Mart ayında Citigroup CEO’su olarak büyük bir Wall Street bankasına liderlik eden ilk kadın unvanını taşıyan Fraser, finans sektöründeki çeşitlilik konusunda ilerleme kaydedilse de "yapılacak çok daha fazla iş" olduğunu söyledi.

16 ay sonra ilk iş gezisine çıkarak Londra'ya giden Fraser ve Santander Yönetim Kurulu Başkanı Ana Botín ve NatWest CEO’su Alison Rose da dahil olmak üzere Finans sektöründeki diğer üst düzey kadın isimlerle görüştüğünü söyledi. Personelin %70 oranında ofise geri dönen Citigroup’un Londra’daki ticaret bankacılığı biriminde Fraser, geleneksel olarak erkekler tarafından işgal edilen üst düzey yöneticilik rollerde artık daha fazla kadın yöneticinin olduğunu söyledi.

Finans alanında üst düzey yönetici kadınların eksikliği hakkında açıklama yapan Fraser, "Umarım, bu daha büyük şeylerin bir başlangıcıdır" dedi.

İki çocuğu doğduktan sonra beş yıl boyunca yarı zamanlı çalışan Fraser, bu durumun kariyerinin ilerlemesini yavaşlatsa da aynı zamanda onu daha fazla empati yapabilen ve müşterilerine daha yakın hissedebilen bir yönetici haline getirdiğini söyledi. Fraser, esnek çalışma uygulamalarının cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunun önemli bir parçası söyledi.

Fraser esnek çalışma uygulamaları için, “Bu sizin rekabetçi olmanızı durdurmaz, başarılı bir kariyere sahip olmanızı engellemez. Bu yüzden söz konusu dengeyi elde edebilmeyi hedefleyen tüm anneler, babalar ve ebeveyn olmayı düşünenler lütfen beni bir örnek olarak görsünler” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Citigroup CEO’sunun esnek çalışma konusundaki görüşleri, Goldman Sachs, JPMorgan ve Morgan Stanley gibi dev Wall Street bankalarının da aralarında bulunduğu birçok bankayla ayrışıyor. Fraser açıklamalarında çalışanlarında ofise tamamen dönüş çağrısında bulunmayacağını yineledi. Citigroup’un yaklaşık 200 bin çalışanı bulunuyor. Bankanın çalışanlarının büyük bir kısmını ofiste üç gün ve evden iki gün olacak şekilde çalıştıracağı hibrit bir modeli izleyeceği tahmin ediliyor.

Lagarde: Delta varyantı riskleri uzatıyor

 

Finansal planlamada hayat sigortasının 4 kullanımı

 

Bankanın hesap hatasıyla milyarder oldular

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)