BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup, Avrupa bankaları için tavsiyesini düşürdü----

Citigroup, Avrupa bankaları için tavsiyesini düşürdü

Citigroup, Avrupa bankaları için tavsiyesini düşürdü
23 Mart 2023 - 11:50 www.finansgundem.com

Citigroup, Avrupa bankaları için referansını indirirken, bölge genelinin durumunu gösteren hisse senedi endeksinin yıl sonuna kadar aynı seviyelerde kalacağını belirtti.

Citigroup, Avrupa'nın bankacılık sektörüne dair tavsiyesini düşürerek, faiz oranlarındaki hızlı artışların ekonomik aktivite ve banka kârları üzerinde daha fazla baskı oluşturacağı uyarısında bulundu ve bölge genelini yansıtan hisse senedi endeksinin yıl sonuna kadar mevcut seviyelere yakın kalmasını beklediğini bildirdi.

Wall Street aracı kurumu, Avrupa bankalarının tavsiyesini endeks üstü getiri'den nötr'e indirdi ve muhtemelen devam eden para politikası sıkılaştırmasının küresel bankacılık sektöründeki kargaşadan kaynaklanan endişeleri artırdığını söyledi.

Beata M Manthey liderliğindeki hisse senedi stratejistleri hazırladıkları notta, "Avrupa bankacılık sektörünün temelleri sağlıklı görünüyor. Ancak devam eden güven krizi, bankaların risk iştahını sınırlayabilir ve kredi akışını azaltabilir" dedi.

Citigroup, bunun yerine teknoloji hisselerini tercih ediyor ve sağlıklı nakit dengesi ve çeşitli büyüme faktörlerini gerekçe göstereke sektöre ilişkin tavsiyesini endeks üstü getiri seviyeye yükseltti.

Citigroup, pan-Avrupa STOXX 600 endeksi için 2023 yıl sonu tahminini %5'ten fazla azaltarak 445 puana indirdi. Bu, mevcut seviyelerden %0,4'lük bir düşüşü temsil ediyor.

Citi ayrıca İngiltere FTSE 100 endeksi tahminini %5 düşürdü ve endeksin yılı mevcut seviyelerden %1'den daha az yüksek olan 7.600 puanda bitirmesini bekliyor.

Avrupa'da bankacılık hisselerinde "ABD" depremi

 

Avrupa'da bankaların iki ana gündemi var

 

Avrupa'da bankalar değersizleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)