BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup: 10 yıllık ABD tahvillerinden çıkış zamanı----

Citigroup: 10 yıllık ABD tahvillerinden çıkış zamanı

Citigroup: 10 yıllık ABD tahvillerinden çıkış zamanı
23 Mayıs 2019 - 12:16 www.finansgundem.com

Citigroup, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerindeki rallinin biraz ileri gittiğini ve satış zamanının gelmiş olabileceğini kaydetti

Citigroup'a göre, ABD Hazine tahvillerindeki ralli şimdilik biraz fazla ileri gitmiş olabilir. Jeremy Hale’in de aralarında olduğu stratejistler Çarşamba günü yayımladıkları notta, "Yatırımcılar, olası bir çift dip formasyonu ve ivmedeki potansiyel zayıflamanın faizin kısa vadede yüzde 2.60 seviyesine çıkabileceğini işaret etmesi ile birlikte, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerindeki uzun pozisyonlarından karlarını realize etmeliler" dedi.

Stratejistler, "10 yıl vadeli tahvillerin faizi yüzde 2.35'teki ilk hedefimizinden yükseldi ve çift dip formasyonunu oluşturmaya hazırlanıyor. Bu durum, yüzde 2.60'taki yılbaşından bu yana görülen aşağı trendin üst noktasının hedeflenebileceğini işaret ediyor" dedi ve "10 yıl vadeli Hazine tahvillerindeki uzun pozisyonlarımın karını realize ediyruz ve eğer faizler yeniden yükselirse tekrar girmeyi düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıllıkların faizi bu ay şimdiye kadar ABD-Çin ticaret savaşının yeniden canlanmasıyla 12 baz puan geriledi. Yatırımcılar, Fed’in son toplantı tutanaklarının yetkililerin faizler konusunda "bir süre için" sabırlı olunmasının uygun olduğunu düşündüğünü göstermesine rağmen, halen yıl sonuna kadar Fed'in faiz indirmesini bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)