BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCiti’den genç bankacılara yeni çalışma modeli----

Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli

Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli
21 Mart 2022 - 16:34 www.finansgundem.com

Citigroup İspanya’nın Malaga isimli sahil kentinde genç bankacılar için yeni bir merkez kuruyor. Birim, Londra, Frankfurt ve New York gibi finans merkezlerindeki ekiplere destek verecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji ve havacılık şirketi Lockheed Martin’in Skunk Works isimli tesisi, savunma şirketinin ana operasyonlarından ayrı ve gizli bir tesis olarak başladı. Ancak daha sonra bu isim, ana kurumdan uzakta çalışan küçük gruplar için kullanılan bir terime dönüştü. Citigroup’un İspanya’nın sahil kenti Malaga’da işe yeni başlayan yatırım bankacıları için kurduğu merkez de geleceğin çalışma sisteminin “skunk works’ü” olabilir. Citi’nin sahil kentinde kurduğu merkez bir sır olarak tutulmuyor ve şehrin merkezinde yer alacak.

Aynı zamanda gelişmiş finans merkezlerinde çalışan bankacı ekiplerine doğrudan destek verecek. Merkez oldukça inovatif ve merkezin işleyişi ile performansı mercek altında olacak. Citi’nin genç bankacılar için kurduğu bu merkezin başarısı, ciddi bir yönetim çabasını gerektiriyor.

Citi Avrupa’dan 30 bankacılık adayını işe alıyor ve “bankacılık analizleri grubu” kurmayı hedefliyor. Ekibe, New York, Frankfurt ya da Londra’da yeni başlayan bankacılara ödenen yıllık 100 bin dolarlık maaşın yarısı ödenecek. Diğer yandan Malaga ekibi diğer bankacılar gibi uzun mesai sürelerine sahip olmayacak ve hafta sonları çalışmak zorunda kalmayacak.

Financial Times’ın haberine göre bu sisteme şüpheyle yaklaşanlar şimdiden eleştiri oklarını yöneltmeye başladı. Düşük maaş skalasının donanımlı çalışan çekme konusunda engel yaratacağı söyleniyor. Aynı zamanda çalışanların “gerçek bir finans merkezi” deneyimine sahip olmayacağı da eleştiriler arasında.

Bankalar geçmişten bugüne başlangıç maaşlarını yükselterek donanımlı çalışan yarışını sürdürüyor. Ancak bu maaşları kabul ederek işe başlayan genç bankacılar, uzun saatler çalışmayı da kabul etmiş oluyor. Bu da genç bankacıların ‘tükenmesine’ neden oluyor ve bu bir kısır döngü halinde devam ediyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Citi bu geleneksel sistem yerine hiyerarşi basamaklarına yeni bir giriş seviyesi ekledi. Burada bu pozisyonu çekici kılan yalnızca maaş değil.

Bankanın girişimi, büyük oranda Citi’den ayrılan çalışanların mülakatları temel alınarak oluşturuldu. İşten ayrılan çalışanlar, daha iyi bir iş-hayat dengesi istediklerini söyledi. Citi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı ve Sermaye Piyasalar Başkanı Nacho Gutiérrez-Orrantia, işten ayrılan çalışanların sorunları arasında maaşların yer almadığını söyledi. Ancak yüksek potansiyel taşıyan donanımlı çalışanların beklenenden önce işten ayrılması, banka için büyük bir “fırsat maliyeti” yaratıyor.

Elbette Citi gibi bankalar, yeni işe alınan grupta da ‘tükenmişlik’ riskine karşı mücadele etmeli. Yeni oluşturulan giriş seviyesinde işe başlayan çalışanlar, ana Finans merkezlerinde çalışanların iş yükünü de hafifletecek. Aynı zamanda farklı ancak eşit oranda etkin bir çalışma modeli de ortaya çıkarabilir. Yapılan araştırmalar, belirli bir çalışma süresi aşıldığında, verimliliğin düştüğünü gösteriyor. London Business School Öğretim Üyesi Lynda Gratton, pandeminin etkileri ortadan kalkarken “yaratıcı olan her şirketi takdir ediyorum” dedi.

Citi’nin yeni Malaga merkezi, Gratton’a göre, “kuruma pozisyonları ve çalışanları konusunda daha fazla bilgi sağlayacak”. Banka Malaga’nın bir deney olmadığı konusunda ısrarcı. Ancak geleceğin çalışma modelini inşa etme konusunda yol kat edilmek isteniyorsa, bu girişim ciddi ve dikkatli bir yönetim anlayışını da beraberinde getirmeli. Bankanın diğer birimlerinde Malaga operasyonlarının, “daha hafif” olduğu yönünde söylentilerin oluşması, yöneticiler tarafından engellenebilir.

İngiliz askerlerine WhatsApp’ı silin emri!

 

Wall Street’in yükünü Amerikan halkı taşıyor

 

Elon Musk’ın Çin ilişkileri ABD’nin odağında

 

Aynı zamanda Malaga’da işe başlayan genç bankacıların kariyerlerinin ilerleyen aşamalarında diğer birimlere geçişinin de sağlanması gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)