BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitibank'tan Rusya'daki müşterilerine 'hesapları kapatın' mektubu----

Citibank'tan Rusya'daki müşterilerine 'hesapları kapatın' mektubu

Citibank'tan Rusya'daki müşterilerine 'hesapları kapatın' mektubu
19 Ekim 2022 - 12:50 www.finansgundem.com

Rusya’daki tüm bankacılık hizmetlerine son vermeyi planlayan Citibank, kendisiyle iş yapan firmalara mektup göndererek banka hesaplarını kapatmalarını istedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Citibank, Rusya'daki tüm kurumsal müşterilerine hizmet vermeyi bırakırken kendisiniyle iş yapan firmalara mektup gönderdi ve hesaplarını kapatmalarını istedi.

Yabancı kurumsal müşterilere gönderilen mektuplarda bankanın hesapların kapatılmasını geciktirmemesini istediği kaydedilirken, Citibank, yasal yükümlülüklerinin gerektirdiği hizmetleri şu an için sürdürmekte olduğunu da vurguladı.

Kommersant gazetesine Citibank’ın kararını değerlendiren hukuk uzmanları, kredi kurumunın kurumsal müşterilerine, sözleşmenin sona ereceği tarihe kadar öngörülen hizmet ve koşulları yerine getirmek zorunda olduğunun altını çizerken, bankanın Rusya’daki faaliyetleri sona erdirme arzusunun öngörülen yükümlülüklerin tek taraflı erken feshi için temel olamayacağını ekliyor.

Yaz aylarında küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) verdiği hizmeti sonlandıran uluslararası kredi kuruluşu Citigroup, geçtiğimiz günlerde 2023’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar Rusya’daki tüm bankacılık hizmetlerine son vermeyi planladığını aktarmıştı.

Banka tarafından yayınlanan yazılı açıklamada konuşan Citigroup CEO’su Jane Fraser, Rusya’daki operasyonlarını azaltmaya devam ettiği belirtirken, mesajında, “Önümüzdeki yıl, sunduğumuz kurumsal bankacılık hizmetlerinin neredeyse tamamını aşamalı olarak kaldıracağız. Açık olmak gerekirse, bu ülkedeki varlığımızı aşamalı olarak sona erdirmek niyetindeyiz” diye konuştu.

Citigroup’un ileriye dönük olarak Rusya’da yalnızca kalan yasal ve düzenleyici yükümlülüklerini yerine getirmek için gerekli olan operasyonları yürüteceğini belirten Fraser, şu anda bankanın Rusya’daki faaliyetlerin sona ermesiyle ilgili zararının önemli olmasını beklemediğini ekledi.

Citigroup, 25 Ağustos’ta Rusya’daki perakende ve KOBİ faaliyetlerini sonlandırdığını duyurmuş, Rusya’dan ayrılma kararının bankaya yaklaşık 170 milyon dolara mâl olacağını bildirmişti.

Citibank’ın 2022 yılı çeyrek raporuna göre, bankanın geliri yıldan yıla yüzde 6 artarak 18,5 milyar dolara ulaşırken, net geliri ise üçüncü çeyreğinde yüzde 25 düşüşle 3,47 milyar dolara geriledi.

Citigroup Rusya operasyonlarını kapatacak

 

Citigroup, Rusya operasyonunu satmak için görüşmeler yapıyor

 

Citigroup’un Rusya’da seçeneği kalmadı

 

Citi’nin 9,8 milyar dolarlık Rusya sorunu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)