BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriCitibank’ta kripto para hizmeti verecek----

Citibank’ta kripto para hizmeti verecek

Citibank’ta kripto para hizmeti verecek
07 Mayıs 2021 - 08:05 www.finansgundem.com

Artan talebe kayıtsız kalmayan küresel bankalar dijital paralarla ilgili özel birimler kurmaya başladı

Citigroup, artan yatırımcı ilgisi ile kripto hizmeti başlatmayı değerlendiriyor. Financial Times gazetesinin haberine göre dünyanın en büyük yatırım ve perakende bankalarından biri olan Citi, artan müşteri ilgisi nedeniyle kripto para hizmetine başlamayı değerlendiriyor.

Bankanın küresel döviz piyasaları birimi başkanı Itay Tuchman, "Henüz kripto bağlantılı hizmetlere başlama konusunda alınmış bir karar yok. Bununla birlikte işlem, takas ve finansman alanlarının tamamında hizmet verilmesi seçenekleri değerlendiriliyor" dedi.

Tuchman, müşterilere kripto para hizmeti verme konusunda farklı seçeneklerin olduğunu ve en iyi hizmet için gereken kararı alacaklarını kaydetti. Diğer taraftan Goldman Sachs da Bitcoin işlemleri için müşterilerine uygun araçları sunmaya hazırlanıyor. Habere göre, Goldman Sachs, Bitcoin yatırım seçeneklerini varlıklı müşterilerine sunacak. Büyük yatırım bankalarının Bitcoin işlemlerine dahil olması kripto para piyasalarında derinliği artırarak piyasayı destekliyor.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley ise akredite varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin ile ilgili en az bir fona erişim sunmaya başlayan ilk büyük ABD bankası oldu. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, ABD merkezli diğer bir yatırım bankası JPMorgan da Bitcoin ile ilişkili hisse senetleri sepet ürünü sunacağını açıkladı. Yatırım bankalarının bu hamlesi, Wall Street'te kripto para piyasalarına dönük talebin yükselişine geçtiğine dair bir başka işaret olarak değerlendiriliyor.

Bu arada, diğer yatırım bankası Morgan Stanley varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin ile ilgili en az bir fona erişim sunma konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Kripto paralara vergi geliyor

Vebitcoin soruşturmasında yakalanan şüpheliler adliyede

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)