BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitibank Türkiye’nin yeni 'Genel Müdür'ü Emre Karter----

Citibank Türkiye’nin yeni 'Genel Müdür'ü Emre Karter

Citibank Türkiye’nin yeni 'Genel Müdür'ü Emre Karter
06 Şubat 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Kurumda 24 yıldır farklı yönetici pozisyonlarında görev alan Emre Karter, Citibank Türkiye'nin Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Türkiye’de bu yıl 45. yılını kutlayan Citibank’ın yeni Genel Müdürü Emre Karter oldu. Citibank’da 24 yıldır farklı yönetici pozisyonlarında görev alan Karter, bu atama öncesinde Citibank’ın Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İşlem Bankacılığı Başkanı olarak Dubai’de görev alıyordu. Bu görevinde bölgede yer alan 14 ülkedeki dış ticaretin finansmanı ve nakit yönetiminden sorumlu olan Karter, aynı zamanda üç yıldır Citibank Türkiye yönetim kurulu üyeliğini de yürütüyordu.

Atama, 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. 10 yıldır Citibank Türkiye’nin genel müdürlüğü görevini yürüten Serra Akçaoğlu’ndan görevi devralan Emre Karter, Citibank’daki kariyerine Türkiye’de kurumsal bankacılıkta başladı. Daha sonra Türkiye’de nakit yönetimi ve dış ticaretin finansmanını bünyesinde bulunduran işlem bankacılığının başına geçen Karter, 2010 yılında Rusya, Orta ve Doğu Avrupa Global İşlem Bankacılığı başkanlığını üstlendi. Karter, son olarak Dubai’de Ortadoğu ve Afrika’daki 14 ülkeden  Sorumlu Global İşlem Bankacılığı Başkanı olarak görev alıyordu. Emre Karter aynı zamanda Citibank Türkiye ve Citi İslami Yatırım Bankası yönetim kurulu üyeliklerini de yürütüyor.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünde mezun olan Karter, yüksek lisansını New Hampshire College’de tamamladı.

Emre Karter’in atanması öncesinde Citibank Türkiye’nin genel müdürlük görevini yürüten Serra Akçaoğlu, bundan kısa bir süre önce Citibank Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Çokuluslu Şirketler Başkanı olarak atandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)