BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitibank 'bireysel'den çıkıyor----

Citibank 'bireysel'den çıkıyor

Citibank 'bireysel'den çıkıyor
13 Şubat 2013 - 15:08 www.finansgundem.com

Citi, Türkiye'deki bireysel bankacılık birimini satışa çıkardı

Citigroup'un  global stratejisinin bir parçası olarak satışa çıkardığı Türkiye'deki bireysel bankacılık birimi ileilgilenenlerden bir kısa liste oluşturulurken, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar listede Odeabank, Fibabanka, Garanti Bankası  ve Denizbank'ın  yer aldığını ve satışın en geç Nisan başında bitebileceğini söylediler. 
Bazı kaynaklar, bireysel bankacılık birimine bağlı şubelerin ve kredi kartları işinin ayrı ayrı satışının da söz konusu olabileceğini söylediler.
Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Garanti Bankası, Fibabanka, Denizbank ve Odeabank'ın da aralarında yer aldığı short-list oluşturuldu.
Satışın eli kulağında. Süreç en geç Mart sonunda ya da Nisan başında tamamlanabilir" dedi ve ekledi: 
"Satışta ayrıca, bireysel bankacılık biriminin alt segmentlerinin ayrı ayrı satılması da düşünülen diğer alternatifler arasında yer alıyor." 
Bu alternatif gerçekleşirse şubeler, kredi kartları gibi bireysel bankacılık alt birimleri ayrı ayrı bankalara da satılabilecek. 
Konuyla ilgili taraflardan Citibank, Denizbank "yorum yok" açıklamasını yaparken. Odeabank'tan ise bir açıklama gelmedi.  Başka bir kaynak ise Citi'nin 30 şubesini satmak istediği, 7 şubeyi ise devam eden ticari ve kurumsal bankacılık faaliyetleri için tutmak istediğini ifade etti ve ekledi: 
"Citi şubelerinin büyük bölümünü ve yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki kredi portföyünü ve kredi kartları işini birlikte satmayı planlıyor."
         GARANTİ'NİN İLGİSİ VAR ANCAK İŞTAHI DÜŞÜK
Konuya yakın başka bir kaynak adı geçen bankaların satış süreci ile yakından ilgilendiğini belirtirken, "Garanti Bankası'nın iştahı oldukça düşük" dedi. 
Başka bir kaynak ise Fibabanka'nın özellikle kredi kartları tarafı ile ilgilendiğini söyledi.
Citigroup, Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı aldığını 5 Aralık'ta açıklamıştı. 
Türkiye'de ilk şubesini 1981 yılında açan Citi'nin ülkede 2,000'den fazla çalışanı bulunuyor. Perakende bankacılığa 1996 yılında başlayan banka, 2006 yılında Akbank'ın  yüzde 20 hissesini aldı, ancak söz konusu hisselerin yarısını geçen sene Mayıs ayında sattı. 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin gölcük kocaeli13 Şubat 2013 15:32

    N E KAAAD ÜZÜLDÜM YAAS TUTCEM.KESEYİ DOLDURDU HARAM ZIKKIM OLSUN .ALSAN YABANCI YATIRIM DOLDUR PARAYI TRANSVER ET.LİBARAL EKONOMİ BÖYLE İŞTE SÖMÜR GİT.

  • satarsa düşer!!13 Şubat 2013 15:27

    akbank ortaklığı??