BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCiti: Gelişen ülke paraları 2020'de düşük büyümeden zarar görecek----

Citi: Gelişen ülke paraları 2020'de düşük büyümeden zarar görecek

Citi: Gelişen ülke paraları 2020'de düşük büyümeden zarar görecek
16 Aralık 2019 - 15:05 www.finansgundem.com

Citigroup küresel büyümedeki yavaşlamanın gelecek sene muhtemelen gelişmekte olan ülke para birimlerinde zayıflığa yol açacağını öngördü

Aralarında David Lubin'in de bulunduğu Citigroup analistleri gelecek sene gelişen ülke para birimlerinin düşük küresel büyümeyle zayıflayacağı öngörüsünde bulundu.

Açıklamada gelişmiş ülkelerin daha gevşek maliye politikasıyla tepki vermek için 'biraz alanı' olduğu ancak kamu borç stoklarının halihazırda yüksek olduğu ifade edildi.

Citi haftalık raporunda gelişen ülke para birimlerinde uzun pozisyonlarını artırdıklarını, ABD - Çin arasındaki birinci faz anlaşma sonrası gelişen ülke para birimlerinin yükseleceğini ifade etti. ABD'de ılımlı parasal koşulların gelişen piyasaları desteklediği, bunun da yakın vadede büyümeyi destekleyeceği vurgulanırken "Ancak Çin'in büyüme modeli ciddi bir yapısal problem çünkü Çin'de tüketim öncülüğündeki büyüme modeli gelişen piyasalar için dostça değil" ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)