BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaCiti enflasyon tahminini düşürdü----

Citi enflasyon tahminini düşürdü

Citi enflasyon tahminini düşürdü
03 Aralık 2012 - 15:49 www.finansgundem.com

Citigroup, "TCBM'nin 2013 sonunda enflasyonu yüzde 5'e yakın seviyeye getirmesi muhtemel değil" açıklamasında bulundu

Citigroup, TÜİK'in açıkladığı Kasım ayı enflasyon rakamları sonrasında yaptığı açıklamada, beklentilerin altında kalan rakamların kısa vadede yönetimsel fiyatlardan kaynaklı olumsuz etkileri dengeleyeceğini belirterek 2012 yılı sonu için enflasyon tahminlerini aşağı çekti. Citigroup, 2012 sonu için enflasyon tahminini yüzde 7.3'den yüzde 6.5'&e indirirken, enflasyonun 2013 sonunda TCMB'nin hedeflediği yüzde 5 seviyesine yaklaşmasının muhtemel olmadığına inandığını da vurguladı. Citigroup, 2013 sonu için enflasyon beklentisini de yüzde 6.5 olarak korudu.
JP MORGAN ENFLASYON HEDEFİNİ DÜŞÜRDÜ
JP Morgan, Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, enflasyon baskılarındaki zayıflığın TCMB'yi kısa vadeli faiz oranlarını daha da düşürmek konusunda daha rahat yapmasının muhtemel olduğunu bildirdi. JP Morgan, TCMB'nin düşük enflasyonun sağladığı soluklanma boşluğunu kullanması ve faizleri düşürmesinin giderek büyüyen bir olasılık olduğunu vurguladı.
JP Morgan, sürpriz Kasım ayı enflasyon rakamları sonrasında 2012 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6.2'ye indirdiğini belirtirken, vergi artışı ve yönetimsel fiyat artışları riski nedeniyle 2013 tahminini yüzde 6.2 olarak koruduğunu ifade etti. Ancak JP Morgan, 2013 enflasyon tahmini için risklerin aşağı yönlü olduğunu da belirtti.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)