BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti büyük düşünüyor----

Citi büyük düşünüyor

Citi büyük düşünüyor
17 Nisan 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

Satış yapan Citi büyük oynamayı planlıyor

New York’ta Citibank CEO’su Mike Corbat’la görüşen Ali Babacan’a, bankanın bireysel bölümünü Türkiye’de sattığı hatırlatıldığında, “Citibank’ın Başkan Yardımcısı bir süre önce beni ziyarete geldi, Türkiye’de perakende bankacılık birimini elden çıkaracaklarını bildirdi.
CEO ile bu konuyu da görüştük. ABD’de yaşanan krizden Citigroup ve Citibank da etkilendi. Bu nedenle ellerindeki bazı varlıkları satıp, sermayelerini güçlendirme yolunu seçtiler. Akbank’taki yüzde 20’lik hisselerinin yarısını bu kapsamda satmışlardı. Perakende bankacılık birimini satmaları da aynı nedene dayanıyor” dedi.
“Citibank, Türkiye’de daha sonraki dönemde farklı bir formatta büyümeyi planlıyor” diyen Babacan, bir dünya devine de Türkiye’de büyük oynamanın yakışacağını söyledi.
‘Yabancılar memnun’
“Türkiye’ye gelip yatırım yaptığına pişman olan yabancı banka yok. Hepsi memnun” diyen Bakan Babacan’a bankaların 2009 krizi sonrası kâr transferi yapamamasının şikâyet konusu olup olmadığı sorulduğunda ise “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) koyduğu kurallar var. Bankalar büyüdükçe sermayelerinin de aynı oranda güçlenmesi gerekiyor.
Elde ettikleri kârları kendi sermayelerine ekliyorlar. Yurtdışına kâr transferi yapıp, başka kaynaktan sermaye artırımı yapmaları mümkün olur mu?” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)