BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCiti: Altında her an rekor kırabilir----

Citi: Altında her an rekor kırabilir

Citi: Altında her an rekor kırabilir
20 Temmuz 2020 - 10:24 www.finansgundem.com

Citigroup analistlerinin raporunda dolar cinsinden altında rekor kırılmasının sadece an meselesi olduğu belirtildi

Citigroup Inc.'e göre ABD Doları cinsinden altının gelecek 6 - 9 ay içerisinde rekor kırması bekleniyor. Banka, altının gelecek 3 - 5 ay içerisinde yüzde 30 ihtimalle ons başına 2 bin doları aşmasını bekliyor.

Aralarında Ed Morse'un da bulunduğu Citi analistlerinin üçüncü çeyrek emtia görünümü raporunda “Gevşek para politikası, düşük reel faizler, rekor ETF girişleri ve altın varlıklarında alımların artması yükselişi destekleyen unsurlar.” dendi.

Nominal altın fiyatlarının halihazırda bu yıl diğer her G – 10 ve majör gelişen piyasa parası cinsinden rekor kırdığı belirtilen Citi analistlerinin notunda “Biz altının dolar cinsinden yeni zirveler görmesinin sadece an meselesi olduğuna inanıyoruz.” ifadesi yer aldı.

Bu beklentiyle ilgili risklerin devam edebilecek bir deflasyon şoku veya Fed'den büyük bir şahin dönüş olabileceği belirtilen raporda analistler, ancak bunun 2020'de çok düşük bir ihtimal olduğunun altını çizdi.

Spot piyasada işlem gören altın TSİ 09:45'te ons başına 1,810 dolar seviyesinden alıcı buldu. Tüm zamanların en yüksek seviyesi 1,921.17 dolar ile 2011 yılında görülmüştü.

Ayrıca Citi, yatırım talebi ve küresel büyümedeki toparlanmanın devam etmesiyle gümüşün 6 - 12 aylık dönemde ons başına 25 dolara yükselmesini bekliyor. Paladyumda 6 - 12 aylık dönemde yüzde 25 yukarı yönlü potansiyel gören Citi'ye göre fiyatlar 2,500 dolara gidebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)