BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti, 900 milyon dolar için 'insan hatası' dedi----

Citi, 900 milyon dolar için 'insan hatası' dedi

Citi, 900 milyon dolar için 'insan hatası' dedi
25 Ağustos 2020 - 14:35 www.finansgundem.com

Citigroup, kozmetik şirketi Revlon Inc.'in borçlu olduğu bankalara 900 milyon dolarlık yanlış ödemede bulunmuştu. Geri alamadığı ödemeleri insan hatasına bağladı

Citigroup Inc., yapılandırma için görüştüğü kozmetik devi Revlon Inc.'in bankalara olan sorunlu 900 milyon dolarlık ödemesini insan hatasına bağladı.

Kredi operasyon platformunun güncelleme sürecinde olduğunu açıklayan banka, bir çalışanının kredi operasyon yazılımında doğru sistem özelliklerini seçmemesinden dolayı ödemede yanlışlık yapıldığını belirtti.

Paranın tazmin edilmesi için dava edilen şirketlerin, yapılan hatanın açıklanması için bankaya ulaşma çabaları sonuçsu kaldı.

Citigroup yüz milyonlarca doları geri alabilirken, bazı bankalar, Revlon'un temerrüde düştüğü ve kendilerine borçlu olduğu sebebiyle ödemelerini geri istiyor.

Alacaklı bir grup ise bankanın Manhattan hakimine yönelik mektubunda, paranın şartlı olarak iade edilmesi tekliflerinin reddedildiğini belirtildi. Bankalar, Citibank'ın fonları daha sonra geri ödeyeceği standart bir teminat talep ediyor.

Yanlışlıkla gönderilen 175 milyon doları Citi geri alamıyor

Citi: Altında her an rekor kırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)