BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCirosu kadar borcu vardı----

Cirosu kadar borcu vardı

Cirosu kadar borcu vardı
17 Eylül 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

MÜSİAD üyesi, Giyimkent'in eski başkanı Abdullah Çınar’ın şirketleri iflas etti...

Tekstil sektörünün yakından tanıdığı Giyimkent'in eski başkanı Abdullah Çınar, mali zorluğa düşen 4 şirketi için mahkemeden iflas erteleme talep etmişti. Mahkeme önce tedbir kararı verdi.
Hürriyet'in haberine göre, şirketler faaliyete devam etti. Ancak yapılan yargılama sonrası karar olumsuz çıktı ve 4 şirketin de iflasına karar verildi. 20 milyon lira borçla batan 4 şirketin çalışanları işsiz kaldı. Alacaklılar da mağdur oldu.
KURTARMAK İÇİN ÇABALADI
Abdullah Çınar, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Çınarlı Tekstil, Felin Tekstil San. Ltd. Şti, Banu Taşımacılık Madencilik İnşaat ile Enes Madencilik San. Nak. ve Hafriyat için Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne iflas erteleme talebiyle başvuruda bulunmuştu. Mahkeme, tedbir kararı sonrası dosyayı esastan görüşmeye başladı.
İflas erteleme başvurusu devam ederken, aralarında finans kurumlarının da olduğu 30’a yakın alacaklı dosyaya müdahil oldu. Abdullah Çınar yanına oğlu Ali Çınar’ı da alarak, şirketlerini mali güçlükten kurtarmak için işlerine yoğunlaştı. Ancak, tüm iyileştirme çalışmalarına karşın, mahkemeden olumsuz karar çıkmasının önüne geçilemedi.
ŞİRKETLER TASFİYE EDİLECEK
Davanın görüldüğü Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi, 6 Eylül'de 4 şirketin de iflasına karar verdi. Şirketlerin yönetimi Abdullah Çınar’dan çıktı. 120 kadar şirket çalışanı işsiz kaldı. Toplamda 20 milyon lira borcu olduğu ifade edilen şirketler tasfiye sürecine alındı. Bakırköy 1. İcra Dairesi bünyesinde oluşturulacak iflas idaresi, şirket varlıklarını satarak alacakların ödemelerini yapmayı gündemine alacak.
'BUYRUN CENAZE NAMAZINA'
Abdullah Çınar adına davanın takibini yapan avukat İsmail Serkan Yelgin, kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Şirketlerin kurtarılabilir durumda olduğuna işaret eden Yelgin, “Özellikle finans kurumlarının baskısı böyle bir kararın çıkmasında etkili oldu. Şimdi durum çok daha kötü. Mahkeme bir nevi ‘buyurun cenaze namazına’ dedi. Çok daha karmaşık ve kaotik bir süreç yaşanacak. Bu şirketler faaliyet göstererek borçlarını ödeyebilirdi. En büyük mağduriyeti işçiler ve tedarikçiler yaşayacak. Abdullah Çınar ve oğlu şirketlerini kurtarmak için çoğu zaman evlerine dahi gitmediler. Çok üzgün ve çok kırgın. Son bir yıldır verdiği tüm emekler boşa gitti. Kararı temyize götüreceğiz” dedi.
YARIM ASIRLIK GEÇMİŞE SAHİP
Tasfiye sürecinde olan 4 şirketi bünyesinde bulunduran Çınar Grubu’nun temeli, yarım asır kadar önce atıldı. Babası da konfeksiyon işi ile uğraşan Abdullah Çınar, 20 yıl önce kendi şirketini kurdu.
Çınar Grubu, ‘Çınarlı’, ‘Red Belle’ ve ‘High Set’ markalı pamuklu çamaşır, dokuma kumaş imalatı yapıyordu. Madencilik sektöründe de faaliyete başlamıştı. Grubun cirosu 20 milyon lira olarak açıklanmıştı. Abdullah Çınar’ın MÜSİAD üyeliği de bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)